Jakub Forgács Správy

Donovaly otvorili letnú sezónu: Návštevníkov čakalo exkluzívne pivo z miestneho pivovaru

Spustenie letnej sezóny na Donovaloch prilákalo stovky návštevníkov. Keďže jej štart organizátori spojili aj s oslavami Medzinárodného dňa detí, na svoje si prišiel skutočne každý.

Ilustračný obrázok k článku Donovaly otvorili letnú sezónu: Návštevníkov čakalo exkluzívne pivo z miestneho pivovaru
Zdroj: Dnes24.sk

Turistické stredisko Park Snow Donovaly otvorilo v sobotu letnú sezónu. Pri údolnej stanici lanovky na Novú Hoľu sa už od rána bavilo vyše 500 návštevníkov, medzi ktorými boli prevažne rodiny s deťmi. Slnkom zaliate Donovaly im ponúkli množstvo zábavných atrakcií vo Fun aréne – bobovú dráhu, trampolíny, lezeckú stenu, lanový park s prekážkami alebo jazdu kabínkovou lanovkou na Novú Hoľu. Počasie im prialo a mohli sa tak pokochať výhľadom na panorámu Nízkych Tatier a Veľkej Fatry.

Zlatým klincom vystúpenie Funkiez

Súčasťou otvorenia letnej sezóny bol bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpili aj Sendreiovci, prezentujúci pôvodnú rómsku hudbu. Tí so svojimi rezkými piesňami zodvihli z lavičiek posedávajúcich turistov i rodičov s najmenšími. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie skupiny Funkiez. Ako vravia organizátori, kapela má na Donovaloch svojich skalných fanúšikov.

„Od rána tu bolo minimálne 500 ľudí, vieme to podľa počtu vydaných porcií jedál. Pravdaže, bolo ich tu viac, pretože nie každý jedol. Trochu sme sa báli kvôli počasiu, ale vyšlo super,“ hovorí Peter Straka z hotela Galileo. Dokonca zastavil sa aj autobus s anglickými turistami. V stánkoch s občerstvením si ľudia najviac pochutili na cigánskej pečienke v žemli, hamburgeroch či pečených kurencoch.

Exkluzívne donovalské pivo

Na otvorení návštevníkom predstavili aj exkluzívne pivo z donovalského pivovaru. „Máme sládka, ktorý ho vyrába špeciálne pre nás. Pre športovcov bude aj s minimálnym obsahom alkoholu. Má výraznú pivovú chuť a je krásne horké, určite bude chutiť aj ženám,“ vraví Vladimíra Dlabalová z donovalského pivovaru.

„Po iné roky sme sezónu otvárali na konci júna, ale zrejme zachováme novú tradíciu a budeme to spájať s oslavami sviatku detí. Donovaly majú svoju klientelu a vieme nalákať aj novú. Letná sezóna je tu z roka na rok lepšia. Donovaly totiž nie sú iba zimné stredisko, ale aj letné,“ zdôrazňuje Dlabalová.

V rámci otvorenia letnej turistickej sezóny na Donovaloch sprístupnili aj cyklotrasy. Pre milovníkov rekreačnej cyklistiky bude počas leta k dispozícii až 42 cyklotrás v celkovej dĺžke 375 kilometrov. Cyklotrasy sú vo forme malých okruhov až po dlhé a trasy sú značené tak, aby ich v rozmedzí jedno až osemhodinového bicyklovania na horských či cestných bicykloch zvládli rodiny s deťmi, mladí, dospelí i seniori až po športovo jazdiacich cyklistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM