Monika Obrtalová Hokej

Dôležité 3 body

HC'05 B. Bystrica - MHC Martin 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 4. Cebák, 31. Hričina, 49. Marcinek – 54. Škoda. Rozhodcovia D. Konc – Gavalier, M. Grečko, vylúčení 7:6, navyše Sobota (Martin) 5 min + trest v hre za napadnutie zozadu, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 1458 divákov.

Obe mužstvá len potvrdzovali, že na seba narazil spodok tabuľky. Domáci prekvapili menej, opäť hrali to, čo vedia, spoliehali sa na dôraz pred bránkou a aj chyby súpera. Martinčania však sklamali na celej čiare tým, že strelecky pôsobili neškodne, puky im v rozhodujúcich chvíľach odskakovali z hokejok a s bezkrvným spôsobom, napriek prevahe v prvej tretine, ťažko mohli zrovnať skóre. Snažili sa o to už od 4. min, keď trestuhodne v presilovke ponúkli oslabeným ‚baranom‘ otvoriť skóre. Zásluhu na góle mal najmä Tománek, no a v konečnom dôsledku pri prečíslení Cebák.

Druhýkrát sa za brankárom Šimkom rozvlnila sieť v 31. min, už logickejšie, pretože gól sa zrodil v presilovke piatich na troch. Po strele Grmana odrazený puk preskákal na hokejku Hričinu, a potom rovno zamieril pod hornú žŕdku. Štatisticky upútalo množstvo vylúčení, po dvoch tretinách až 13-krát zohrievali hráči lavičku hanby, z toho domáci Bambúch trikrát. Martinčania s bezstarostným spôsobom hry sa nepoučili z prvého gólu, rovnako v presilovke ponúkli v 24. min ďalší ako na tácke, no Tománkovu nahrávku nová posila Jabrocky premárnil. V 35. min opäť v oslabení mal zasa v nájazde na bránku Tománek ďalšiu možnosť ako vytrestať svojvôľu súpera, síce neuspel, no pre Martinčanov zdvihol opäť hroziaci prst.

Z množstva streleckých príležitostí na oboch stranách i zbabranej presilovky Martinčanov o dvoch hráčov trvajúcej 54 sekúnd zaujala žŕdka Paľova v 39. min, ak by trafil sieť, pre hostí by sa už cesta za prípadným bodom úplne zahmlila. Na začiatku tretej tretiny Češík zlyhal pred Šimkom, z tlaku domácich vyžarovala chuť na tretí gól a pokojný život v zostávajúcom čase. V 49. min sa im z nátlakového hokeja podaril zámer, Bambúch v akurát skončenej presilovke nahodil puk pred bránku a Marcinek už zažehnal akékoľvek pochybnosti o víťazstve ‚baranov‘, aj keď v 54. min Škoda bekhendom zmiernil prehru na dvojgólový rozdiel.

Vladimír Országh, asistent trénera B. Bystrice: „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas, s povinnosťou vyhrať a priblížiť sa miestam zaručujúcich play off. Podržal nás aj brankár, no Martin nás ničím neprekvapil. V presilovkách sme zjednodušili hru a už nám išli lepšie. Veľkú ťarchu zápasu sme zvládli a vzhľadom na priebeh sme si zaslúžili vyhrať.“

Ladislav Spišiak, tréner Martina: „Chceli sme nejaký bod, zmenili sme trochu štýl hry, škoda toho prvého gólu v našej presilovke. Vyviedol nás z rytmu, ďalšie góly sme inkasovali zasa v presilovkách súpera, bohužiaľ. Pri početnej prevahe sme sklamali, domáci si však zaslúžia pochvalu, nič nám v nej nedovolili.“ ** Jaroslav Jabrocký, nová posila B. Bystrice:** „Bolo to trochu nervózne, no keď padol puk prvý raz na ľad, všetko zo mňa opadlo. Moji bývalí spoluhráči boli odrazu protihráči, taký je život. Škoda, že som nestrelil gól, dôležité je však naše víťazstvo, po ktorom sa potrebujeme odpichnúť. Operované rameno mi drží, potom som mal problémy so svalom, dnes som však zdravotne v poriadku, dúfam, že aj výkony pôjdu hore. Záujem o mňa bol zo strany Bystrice už dávnejšie, až teraz to vyšlo. S Tománkom sa mi hralo na prvý raz dobre a verím, že si budeme čsom rozumieť ešte lepšie.“

Zdroj a foto: TASR

hokej
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM