Jakub Forgács Rôzne Správy

Dojemné slová primárky oddelenia infektológie v Bystrici: Kolegom napísala list

Namiesto podania ruky a osobného poďakovania mohla primárka Diana Vološinová popriať svojim kolegom príjemné sviatky len dojemným listom.

Ilustračný obrázok k článku Dojemné slová primárky oddelenia infektológie v Bystrici: Kolegom napísala list
3
Galéria

Zdravotníci oddelenia infektológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici už mesiace bojujú proti koronavírusu v „prvej línii“. „Sú chvíle, keď majú toho, ako mnohí zdravotníci, plné zuby,“ píše nemocnica na svojej facebookovej stránke.

Za prísnych opatrení

„Veríme, že vianočnú atmosféru si napriek náročnej situácii budú môcť vychutnať aj oni. Vedenie oddelenia sa im za pomoci sponzorov snaží spríjemniť predvianočné obdobie ako sa dá,“ uvádza nemocnica.

S ohľadom na hygienicko – epidemiologické pravidlá si musia kapustnicu zjesť každý sám na svojom pracovisku. Stromček stojí len pred budovou, pretože by, ako píše nemocnica, pri toľkom dezinfikovaní asi po pár dňoch zostali len holé konáriky.

Dojemný list primárky

Aj pani primárka Diana Vološinová im namiesto podania ruky a osobného poďakovania mohla popriať príjemné sviatky len dojemným listom. Prinášame vám ho v plnom znení:

Milé kolegyne, kolegovia,

každý rok o takomto čase sme sa stretávali na vianočnom večierku. Tento rok nám žiaľ epidemiologická situácia neumožňuje osláviť najkrajšie sviatky roka spolu. Dovoľte mi aspoň touto formou, poďakovať Vám za Vašu celoročnú prácu, ktorá je v tomto vypätom období pre nás všetkých veľmi náročná a zaťažujúca. Od začiatku februára sa boríme s pre nás asi najväčšou skúškou nielen v pracovnom ale aj spoločenskom a osobnom živote. Napriek občasným problémom a nedorozumeniam, to zvládate perfektne. Chcem Vám poďakovať, že napriek nedostatočnému ohodnoteniu a nie ideálnym podmienkam, často aj psychickému a fyzickému vyčerpaniu, zotrvávate naďalej pri našich pacientoch. Cením si Váš nielen profesionálny, ale aj vysoko ľudský prístup. Je mi cťou, že môžem pracovať s tak skvelým kolektívom.

Aspoň symbolicky oslávme Vianoce a privítajme Nový rok, ktorý verím, že bude pre nás všetkých oveľa príjemnejší a pokojnejší. Spolu so sponzormi sme pre Vás pripravili občerstvenie vo forme vianočnej kapustnice, koláčikov a symbol Vianoc – stromček. Nech nám svieti na lepšie časy.

Prajem Vám a Vašim rodinám hlavne zdravie, vnútornú pohodu a silu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Vianoce na infekčnom oddelení v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM