Monika Obrtalová Rôzne

Dôchodcovia si spestria voľný čas

Mesto Banská Bystrica pripravilo na október ako Mesiac úcty k starším piaty ročník série kultúrnych, vzdelávacích, športových a spoločenských podujatí pod názvom Akadémia európskeho seniora. Jej slávnostné otvorenie bude v pondelok popoludní v histor

Na programe bude športová olympiáda, tvorivé dielne školy remesiel, prehliadka historického centra mesta, rôzne besedy, veľtrh sociálnych aktivít, tréning pamäte, odborná konferencia o budúcnosti Európy či prechádzka do Badínskeho pralesa. Ako uviedla námestníčka pre služby na banskobystrickom magistráte Mária Filipová, po vlaňajšom úspechu je aj tento rok v zozname aktivít akadémie aj Senior Day, čiže prehliadka a prezentácia zručnosti seniorov, ktorá bude 19. októbra v Radnici.

Každoročne je tiež medzi seniormi veľký záujem o diskusiu s poslancami mestského zastupiteľstva na tému plnenia predvolebných sľubov, preto nechýba v programe ani tento rok. „Zvyšujúcemu sa počtu seniorov v meste venujeme pozornosť, čo dokazuje aj zriadenie Rady seniorov ako poradného orgánu primátora, ktorý svojimi námetmi a skúsenosťami môže vplývať na dianie v meste. Európska komisia vyhlásila rok 2012 za Európsky rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami,“ dodala Filipová.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM