Michal Majer Rôzne

Dobrovoľným príspevkom pomôžete mestskej zeleni

Sobota 5. júna patrí Svetovému dňu životného prostredia. Pri tejto príležitosti sa spoločnosť SHP Harmanec rozhodla uskutočniť verejnú finančnú zbierku v Banskej Bystrici pod názvom Úsmev pre strom. Výťažok zo zbierky poputuje na zveľadenie mestskej

Spoločnosť chce formou zbierky i neštandardnou eko-kampaňou upriamiť pozornosť domácich na mestskú zeleň a potrebu ekologického správania sa nielen počas medzinárodného dňa ekológie, ale v každodennom živote. „Zatiaľ ide iba o nultý ročník, vďaka ktorému chceme najprv preskúmať reakcie Slovákov, ich pocit spolupatričnosti a ohľaduplnosti k našej prírode. Radi by sme budúci rok, v rámci prvého ročníka zbierky, rozšírili naše aktivity na územie celého Slovenska,“ hovorí bližšie o akcii Lucia Šebestová z SHP Harmanec.

V papierňach sa vyrábajú aj produkty z recyklovaného papiera. Tieto výrobky sú označené logom usmievajúceho sa zeleného stromčeka, ktorý je zároveň symbolom zbierky. „Naše tímy návštevníci stretnú v centre Banskej Bystrice, v parku pod Pamätníkom SNP, v Mestskom a Radvanskom parku. Za akýkoľvek príspevok do zbierky získajú limitovanú edíciu papierových vreckoviek z recyklovaného papiera,“ pokračuje Šebestová.

Výťažok pôjde na výsadbu a rekultiváciu zelene v Banskej Bystrici. Organizátori veria, že prostredníctvom tejto akcie zapoja do svojich enviromentálnych aktivít aj bežných slovenských spotrebiteľov a pomôžu tak ušetriť niekoľko stromov v našich lesoch.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM