Monika Obrtalová Rôzne

Dobrovoľníci dostávali ocenenia za pomoc druhým

Centrum dobrovoľníctva v spolupráci s Katedrou sociálnej práce Pedagogickej fakulty UMB a Mestom Banská Bystrica sa aj tento rok rozhodlo oceniť dobrovoľnícku činnosť ľudí cenou Srdce na dlani. Odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti med

“Už štvrtý rok oceňujeme ľudí, ktorí nezištne a dobrovoľne pomáhajú pri aktivitách, či už sú to voľnočasové aktivity detí alebo sociálne aktivity. Je to veľmi významný zdroj, pretože pre tých, čo chcú pomáhať, je to spôsob sebarealizácie. Tam, kde nestačia vlastné ruky, je to veľká pomoc,“ uviedla Mária Filipová, vedúca odboru sociálnych vecí a rodiny mestského úradu v Banskej Bystrici. Ako pokračovala, dobrovoľníctvo je najviac rozvinuté v sociálnych službách, kde je potreba klientov doprevádzať, pomôcť im s manuálnou prácou, alebo byť len ich bútľavou vŕbou a počúvať ich. Na akcii Srdce na dlani sa rozdalo spolu 11 ocenení.

Budúci rok bol Európskou úniou vyhlásený za Európsky rok dobrovoľníctva. EÚ tak chce upriamiť pozornosť na túto prospešnú činnosť a osloviť nových ľudí, ktorí majú snahu a ochotu pomôcť druhým. V Banskej Bystrici týchto ľudí organizuje najmä Centrum dobrovoľníctva, ktoré vzniklo už v roku 2000 a je akýmsi mostom medzi inštitúciami, ktoré dobrovoľníkov potrebujú, a samotnými ľuďmi, ktorí sú ochotní bez nároku na odmenu pomáhať.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM