Jakub Forgács
Kultúra
DOBROTA, ktorú milovali aj baníci: Už o pár dní ROZVONIA Španiu Dolinu + RECEPT
Počuli ste už o štiarci? Jedlo starých mám varievali ženy manželom, ktorí chodili fárať do bane.
Už v sobotu 15. júla od 14.00 hod. sa uskutoční tradičné podujatie Špaňodolinský Štiarc – varenie tradičného baníckeho jedla pri penzióne Klopačka v malebnej Španej Doline.
O dobrú náladu sa postará MRB Banská Bystrica.
Špaňodolinský štiarc je staré banícke jedlo. Varievali ho ženy manželom, ktorí chodili fárať do bane. Buď ho zjedli hneď ráno, alebo si ho brávali so sebou do bane.
Originálny recept na štiarc zo Španej Doliny nájdete na nasledujúcej strane.
Ďalšie aktuálne správy
Zdroj: Dnes24.sk