Správy

Dobré správy zo Sliača: Ako dopadli testy repatriantov, ktorí boli v kúpeľoch?

Kúpele Sliač privítajú po uvoľnení protiepidemiologických opatrení, súvisiacich so šírením nového koronavírusu, opäť svojich klientov. Poznáme termín...

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy zo Sliača: Ako dopadli testy repatriantov, ktorí boli v kúpeľoch?
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavný kúpeľný hotel Palace mal však aj medzitým svojich hostí. V prvej polovici mája sa stal na dva týždne po nariadení vlády SR karanténnym centrom pre 195 repatriantov.

„Sme radi, že toto obdobie máme už za sebou a že našťastie trvalo kratšie, než sme pôvodne predpokladali,“ uviedol riaditeľ kúpeľov a predseda predstavenstva Jozef Udič.

Podrobili sa testom

Repatrianti sa počas pobytu v karanténe podrobili testom na ochorenie COVID-19. „Keďže ani u jedného nebol test pozitívny, prepustili ich do domácej karantény. Po ich odchode z nášho zariadenia boli všetky priestory, vrátane izieb a apartmánov kúpeľného domu Palace, dôkladne vydezinfikované a ožiarené špeciálnymi germicídnymi žiaričmi,“ informoval Udič.

Členovia predstavenstva spoločnosti kúpeľov kontaktovali v súvislosti s prijímaním nových pacientov všetky zdravotné poisťovne. Aby sa tento proces urýchlil, jednali s nimi o promptnom predĺžení kúpeľných návrhov u pacientov, u ktorých tento návrh medzičasom uplynul. Následne obchodné oddelenie kontaktovalo samotných klientov a informovalo ich o vhodných termínoch, kedy by mohli pricestovať do kúpeľov a absolvovať liečbu.

Stále s obmedzeniami

„Na základe opatrenia vlády samoplatcom zatiaľ naše služby poskytnúť nemôžeme. Situáciu ale monitorujeme a veríme, že sa to v najbližšom období zmení,“ uviedol Udič. Vyzval samoplatcov, aby sa v prípade záujmu o pobyt ozvali obchodnému oddeleniu kúpeľov, kde si môžu dohodnúť termín pobytu.

Pobyt v kúpeľoch sa však zatiaľ nezaobíde bez istých obmedzení. „V snahe zabezpečiť čo najväčšiu ochranu zdravia klientov bude vstup do všetkých priestorov kúpeľov povolený len ubytovaným pacientom. Pohyb v spoločných vnútorných priestoroch bude povolený len s prekrytím horných dýchacích ciest vhodným ochranným rúškom a vo všetkých priestoroch budú zvýšené hygienické opatrenia. Ich súčasťou bude napríklad kontrola dezinfekcie rúk pri všetkých vchodoch a tiež pravidelná dezinfekcia spoločných priestorov. Liečebné procedúry sú poskytované štandardne, s výnimkou skupinových procedúr. Pacientom tiež odporúčame neopúšťať kúpeľný areál, zdržať sa prijímania návštev a dôsledne dodržiavať hygienicko-epidemiologický režim,“ priblížil riaditeľ.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Karanténne centrum pre repatriantov v kúpeľnom hoteli na Sliači
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM