Jakub Forgács Správy

Dobré správy v čase pandémie: Na bystrickom urgente je bezpečnejšie, FOTO

Jedným z kľúčových opatrení boja so šírením nákazy koronavírusu v nemocnici je dezinfekcia. Ešte účinnejšie teraz funguje na bystrickom urgente.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy v čase pandémie: Na bystrickom urgente je bezpečnejšie, FOTO
4
Galéria

Oddelenie urgentného príjmu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica je od začiatku pandémie miestom s vysokým pohybom pacientov s ochorením Covid-19, preto sú na zabezpečenie hygienicko-epidemiologického režimu na tomto oddelení kladené vysoké nároky. Informuje Rooseveltova nemocnica na svojej facebookovej stránke.

„Ochranu a bezpečnosť pacientov aj personálu zvyšujú nové plazmové dezinfikátory vzduchu. Na „covidovej“ časti majú mobilný a nástenné sú nainštalované na „čistej“ časti,“ uvádza nemocnica.

Dezinfikátory vzduchu nie sú podľa slov nemocnice vôbec lacná záležitosť, preto si veľmi váži finančný dar od spoločnosti, ktorá na zakúpenie dvoch kusov venovala 18 500 eur. „Z daru sme zakúpili už spomínaný mobilný, ktorý je veľmi praktický, lebo sa dá v prípade potreby presunúť aj na iné oddelenie. A jeden nástenný, ktorý je inštalovaný na urgentnej traumatologickej ambulancii,“ píše na stránke.

Vzduch v ostatných priestoroch urgentného príjmu filtrujú ďalšie nástenné dezinfikátory, ktoré nemocnica dokúpila z vlastných zdrojov. „Zariadenia pomáhajú znižovať vírusovú záťaž vo vzduchu až o 99,99% v režime 24/7,“ dodáva.

Zábery nových plazmových dezinfikátorov vzduchu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Nové plazmové dezinfikátory vzduchu v bystrickej nemocnici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM