Marcel Páleš Správy

Dobré správy pre milovníkov jazdy na dvoch kolesách: Z Bystrice povedie ďalšia cyklotrasa!

Cyklisti pod Urpínom sa môžu tešiť! Realitou by sa totiž mala stať verejnoprospešná stavba, ktorá by významne prispela ku skvalitneniu nemotorovej dopravy na území mesta Banská Bystrica. Povedie do Šalkovej.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre milovníkov jazdy na dvoch kolesách: Z Bystrice povedie ďalšia cyklotrasa!
Zdroj: TASR

Dobudovaním rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – severný obchvat v úseku Banská Bystrica došlo k znemožneniu výjazdu cyklistov, peších a motorových vozidiel s konštrukčnou rýchlosťou do 60km/h, a to z Banskej Bystrice smerom na Brezno. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s kompetentnými subjektmi pripravuje riešenie trasovania cyklistickej trasy v súlade s Generelom dopravy mesta. Cieľom je odstránenie problému, ktorý vznikol zrealizovaním stavby.

Cyklistická trasa je navrhnutá v úseku Partizánska cesta – priemyselný park – Šalková tak, že v úvodnej časti využíva vybudované komunikácie pre priemyselný park. Od priemyselného parku smerom do Šalkovej je snaha využiť v maximálnej miere existujúcu trasu poľnej cesty s napojením na cestu v Šalkovej. Navrhnuté vedenie trasy je v súlade s Územným plánom aglomerácie.

Návrhom trasy dôjde k čiastočnému zabratiu pozemkov, ktoré sú v súkromnom vlastníctve. Po vypracovaní komplexnej projektovej dokumentácie budú vlastníci oslovení za účelom vysporiadania pozemkov pod navrhnutou cyklistickou trasou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM