Jakub Forgács Samospráva

Dobré správy na začiatok cyklistickej sezóny: Špeciálny autobus bude premávať aj tento rok

Populárny projekt bystrického cyklobusu, ktorý sa v lete teší veľkej obľube nadšencov cyklistiky, sa dočká podpory z mestskej kasy. Jednohlasne o tom rozhodli poslanci na 27. zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy na začiatok cyklistickej sezóny: Špeciálny autobus bude premávať aj tento rok

„Vzhľadom na to, že sa blíži ďalšia sezóna populárneho projektu cyklobusu, tak žiadame 10 000 eur od mesta. Z VÚC nám totiž, vzhľadom na to, že sú v rozpočtovom provizóriu, vraj nevedia pomôcť,“ uviedol v úvode poslanec Gajdošík.

Ako pokračoval, z časti by naň mohla prispieť aj Oblastná organizácia cestovného ruchu, lebo plánujú zdvojnásobiť niektoré linky. „Stávalo sa nám totiž, že ráno na zastávke stálo 110 cyklistov a kapacity boli pre 40 – 50 osôb,“ doplnil Gajdošík. „Vlani bol VÚC tiež v provizóriu a cyklobus odfinancoval, tak aj tento rok by provizórium malo byť v prospech tohto projektu a mala by ho financovať práve samospráva,“ kontroval mu poslanec Chladný.

Primátor Peter Gogola sa dal počuť, že sa na budúci týždeň plánuje stretnúť s predsedom samosprávneho kraja Marianom Kotlebom. Mestské zastupiteľstvo nakoniec jednohlasne schválilo zmenu programového rozpočtu v prospech finančnej podpory cyklobusu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM