Jaroslav Dodok Rôzne

Dobrá správa pre študentov: Dodávateľ by mal doladiť softvér v MHD už 22.októbra!

Zmätky so študentskými kartami v hromadnej doprave by mali byť konečne vyriešené. V pondelok 22. októbra by už mali študenti môcť kartu ISIC využívať bez obmedzení, pretože dodávateľ softvéru sa zaviazal týmto termínom. Pre Student24.sk to dnes potvrdil Marek Modranský zo SAD Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre študentov: Dodávateľ by mal doladiť softvér v MHD už 22.októbra!
Foto: Jaroslav Dodok

Napätie a nervozita študentov by mala v Banskobystrickom kraji v najbližších dňoch ustúpiť. Problém s cestovaním vznikol minulý týždeň, keď sa študenti v pondelok v autobusoch dozvedeli, že ich študentské karty bude platiť iba ako doklad pre zľavu. Keď mali záujem dobiť si kredit z technických príčin to nebolo možné. Študentom by neostávalo nič iné, len si zakúpiť dopravnú kartu SAD Zvolen, s čím mnohí nesúhlasili.

Situácii sa začala v piatok 12.okóbra venovať Rada primátora mesta Banská Bystrica pre študentov: ,,Žiadame aby sa problémy s cestovaním v mestskej hromadnej doprave okamžite odstránili a aby mohli študenti aj naďalej bezproblémov kartu ISIC využívať. Predovšetkým nás hnevá, že študentii o tom neboli dostatočne vopred informovaní a preto sa budeme tomuto problému aktívne venovať a pracovať na jeho odstránení," vyhlásil predseda Jaroslav Dodok.

Informácie sa rýchlo šírili aj prostredníctvom internetu. Na sociálnej sieti Facebook vznikla skupina, v ktorej mladí ľudia vyjadrovali svoju nespokojnosť. V tejto skupine vznikali aj rôzne dohady o tom, kedy sa problémy vyriešia a či je potrebné si zakúpiť novú dopravnú kartu.

Problémy by mali byť odstránené už v pondelok

,,Veríme, že po 22. októbri už budú študenti môcť plne využívať služby ISIC karty a že s dobíjaním kreditu už problém nebude. Závisí to od firmy, ktorá nám softvér dodáva. Tá ho aktuálne doľaduje, bude ho testovať a až potom ho budeme môcť spustiť vo vozdidlách MHD. Po našich predošlých skúsenostiach však vieme, že vždy sa vynoria nejaké neočakávané problémy a preto nechceme sľubovať presné termíny. Informatici a programátori už na zariadeniach intenzívne pracujú a pokiaľ všetko pôjde podľa plánov, začiatkom budúceho týždňa by sa mala chyba odstrániť," povedal pre Student24 Marek Modranský.

Podľa našich informácii technické problémy zapríčinili dva rozličné systémy pre využívanie dopravnej karty SAD Zvolen a ISIC karty. Cieľom spoločnosti je zosúladiť tieto systémy.

,,Keďže už o pár dní budú študentské karty v MHD a v prímestských linkách plnohodnotné, nie je dôvod pre ďalšiu nespokojnosť. Slovenská autobusová doprava nám dnes sľubila budúci týždeň spoločné stretnutie, aby sme boli podrobne informovaní o vzniku príčinách, ktorých výsledkom bol nedorozumenie medzi dopravcom a spoločnosťou, ktorá dodávala softvér. Taktiež je našim cieľom Rady študentov predchádzať podobným problémom," uzavrel Jaroslav Dodok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM