Správy

Dobrá správa po poslednom testovaní: Banskobystrický kraj bez nového prípadu

V nedeľu odhalili testy iba desiatku nakazených novým koronavírusom. Pribudlo aj niekoľko vyliečených.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa po poslednom testovaní: Banskobystrický kraj bez nového prípadu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na Slovensku v nedeľu (2. 8.) pribudlo desať prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 766 testov. Krajina tak celkovo doteraz eviduje 2354 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webe covid-19.nczisk.sk.

Dobrou správou je, že ani jeden z nakazených nie je z Banskobystric­kého kraja.

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti uviedlo, že pozitívne testovaní boli piati ľudia v okrese Prešov, dvaja v Novom Meste nad Váhom a zhodne po jednom prípade pribudlo v Sabinove, Galante a Kysuckom Novom Meste.

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 265 797 ukončených laboratórnych testov. Počet vyliečených pacientov stúpol na 1746, počas nedele pribudli štyria vyliečení pacienti.

S ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je v nemocniciach hospitalizovaných 29 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 13 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, na umelej pľúcnej ventilácii rovnako jeden človek.

Na Slovensku počas nedele nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 29.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM