Monika Obrtalová Rôzne

Do základných škôl nastúpi 750 prvákov

Školský prah prekročí začiatkom septembra 6200 žiakov základných škôl a 2100 škôlkárov z banskobystrického okresu. Medzi ne budú patriť aj žiaci ZUŠ J. Cikkera, ktorá len nedávno prešla spod správy samosprávneho kraja do pôsobnosti Mesta Banská Bystr

Až 27 mestských materských školách bude mať od septembra k dispozícii 100 tried, v ktorých sa bude výchovno – vzdelávacím aktivitám venovať 2 080 detí, z toho 680 predškolákov. Na zvýšený dopyt rodičov o umiestnenie detí v materských školách zareagoval banskobystrický magistrát zriadením novej triedy. Najmenší škôlkári ju budú navštevovať v materskej škole na Radvanskej 26, ktorá v letných mesiacoch prešla rekonštrukciou. Rovnaký osud postretol aj škôlky na ulici Odbojárov a Hornej.

Do školských lavíc po prvýkrát zasadne 750 žiakov, čo je o 45 detí viac ako v minulom školskom roku. Kým do 14 mestských základných škôl nastúpi 5 558 žiakov (z toho 649 prvákov), päť neštátnych škôl na území mesta privíta v novom školskom roku 646 žiakov (z toho 101 prvákov). Novinky čakajú školákov, ktorí navštevujú základnú školu na Triede SNP. V areáli školy pribudlo nové multifunkčné ihrisko, kde si budú môcť žiaci zmerať sily vo volejbale, futbale, hádzanej či tenise. Moderné ihrisko má okrem rozvíjania kondície detí prispieť k podpore a rozvoju športu v Banskej Bystrici už od 2. septembra, kedy bude slávnostne odovzdané do užívania.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM