Monika Obrtalová Rôzne

Do škôl dnes nastupuje 750 tisíc žiakov

Takmer 750 tisíc žiakov základných a stredných škôl sa po dvojmesačnom oddychu vracia do školských lavíc. Školáci budú oddnes zarezávať takmer dva mesiace, s výnimkou jedného štátneho sviatku a dvoch dní pracovného pokoja. Jednodňovými jesennými práz

V novom školskom roku 2011/12 čaká školy niekoľko zmien, okrem iných aj povinná angličtina od tretieho ročníka základnej školy. Po novom si môžu školy samé stanoviť začiatok vyučovania, a to medzi 7:00 až 9:00 hodinou. Rezort dáva školám v tomto roku voľnejšie ruky pri rozpise hodín v rámci učebných plánov. Riaditelia tak budú môcť sami presúvať učivo v ročníkoch. Ministerstvo zadá len rozsah učiva, ktoré má ovládať absolvent prvého a druhého stupňa základnej školy.

Zmeny pocítia aj maturanti na stredných školách, ktorí si budú môcť zvoliť maturitu aj z predmetov umenie a kultúra a rómsky jazyk a literatúra. Vyhláška ministerstva školstva tiež od tohto školského roka umožňuje gymnazistom absolvovať ústnu maturitu z druhého cudzieho jazyka na vyššej úrovni B2. Taktiež o úroveň B2 rozširuje možnosť ústnej maturitnej skúšky pre žiakov stredných odborných škôl a konzervatórií z dobrovoľného druhého cudzieho jazyka.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM