Jakub Forgács Šport

Do bystrických ulíc sa vydajú stovky bežcov: Sily si zmerajú v nočnom behu

V snehu a chlade pobežia stovky športuchtivých Banskobystričanov, ale dokonca aj ľudí spoza hraníc. V uliciach mesta na nich čaká takmer 5,5 kilometra.

Ilustračný obrázok k článku Do bystrických ulíc sa vydajú stovky bežcov: Sily si zmerajú v nočnom behu
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trojkráľový večerný beh v Banskej Bystrici si získava každý rok stále viac priaznivcov. Prísť si zabehať len tak pre potešenie môže ktokoľvek bez vekového obmedzenia aj v tomto roku, jeho 4. ročník štartuje v utorok o 17:30. Štart aj cieľ je na Námestí SNP.

Ako v nedeľu uviedol Miroslav Štrba z Marathon BB Teamu, doteraz je prihlásených asi 850 bežcov. Pripravení sú však na tisícku účastníkov, ktorých by radi videli na trati. Až 90 percent z prihlásených sú Banskobystričania. Svoje sily a vytrvalosť si však preveria i českí pretekári. Keďže sa bude bežať po zotmení, každý dostane reflexnú pásku, aby bol viditeľný.

Mestský okruh historickým centrom, ktorý súťažiaci pobežia, je tento rok dlhší, meria 5,4 kilometra. Doteraz to bolo približne päť kilometrov a najlepší bežec ho zvládol zhruba za 17 minút. Zabehnúť trať môžu muži i ženy bez vekového obmedzenia. Trojkráľový večerný beh je prvým podujatím zo série podobných akcií Marathon BB Tour, vrcholom ktorej bude septembrový Banskobystrický maratón.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM