Správy

Do bystrických škôlok nastúpia stovky detí: Podľa primátora umiestnili všetky

V prípade, že sa škôlkarov nepodarilo umiestniť do požadovanej MŠ, mesto podľa slov primátora rodičom ponúklo inú, v ktorej bola ešte voľná kapacita.

Ilustračný obrázok k článku Do bystrických škôlok nastúpia stovky detí: Podľa primátora umiestnili všetky
Zdroj: TASR

Od septembra nastúpi do 27 materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica 732 nových detí. Podarilo sa ich umiestniť všetky. Informoval o tom na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

„Odkedy som nastúpil do funkcie, bolo jednou z mojich hlavných priorít zabezpečiť dostatočný počet miest pre malých Banskobystričanov v MŠ. Pustili sme sa do ambicióznych projektov a vďaka financiám z rozpočtu mesta a získaným eurofondom sme vytvorili takmer 290 nových miest. Zatiaľ čo iné mestá dnes majú stále problémy s nedostatkom kapacít, my sa po piatich rokoch môžeme pochváliť tým, že sa nám podarilo uspokojiť záujem všetkých zákonných zástupcov, ktorých deti spĺňali predškolský vek,“ konštatoval Nosko.

Ako dodal, v prípade, že sa škôlkarov nepodarilo umiestniť do požadovanej MŠ, mesto rodičom ponúklo inú, v ktorej bola ešte voľná kapacita.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM