Jakub Forgács Kultúra

Celebritný pár v Bystrici: Manželia Jakubiskovci sa ukázali v známom obchoďáku

Banskobystričania mali možnosť zazrieť známeho režiséra s manželkou priamo v našom meste. Manželia Jakubiskovci sa objavili v bystrickom nákupnom centre. Neboli u nás náhodou.

Ilustračný obrázok k článku Celebritný pár v Bystrici: Manželia Jakubiskovci sa ukázali v známom obchoďáku
Zdroj: TASR

Režisér Juraj Jakubisko spolu so svojou manželkou Deanou Horváthovou v pondelok v jednom z banskobystrických nákupných centier oficiálne otvorili 3. ročník maliarskeho sympózia Banskobystrický Montmartre. Tvoriacim umelcom a stovkám návštevníkov zároveň predstavili asi 25 grafických diel, ktoré režisér vytvoril na základe svojich doposiaľ nevydaných denníkov.

Podľa marketingového manažéra sympózia Mareka Šlosára, podujatie trvá už od soboty a zúčastňuje sa na ňom 13 maliarov a deväť sochárov zo Slovenska, Česka, Poľska a Ukrajiny a ďalšie desiatky interpretačných umelcov. „Tí všetci tvoria a predvádzajú svoje umenie po celej Banskej Bystrici, najmä však na Námestí SNP,“ uviedol. Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 4. septembra.

Tretí ročník Banskobystrického Montmartru zdobia aj obrazy výnimočnej maliarskej osobnosti Banskej Bystrice, akademického maliara Štefana Pruknera. Obrazy, ktoré pochádzajú zo súkromnej zbierky, vystavujú v Thurzovom dome.

Manželia Jakubiskovci oficiálne otvorili sympózium Banskobystrický Montmartre
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM