Michal Majer Hokej

Do Bystrice putuje aj Weissmann!

Hokejový klub HC ´05 Banská Bystrica odštartoval nový týždeň so zmenami v kádri. Do tímu pribudla dvojica útočníkov Miroslav Lažo - Erik Weissmann, na hosťovanie do Spišskej Novej Vsi do konca sezóny odchádza dvojica Matej Hamrák - Lukáš Vartovník.

Vedenie banskobystrického klubu sa s Lažom a Weissmanom dohodlo na spolupráci do konca sezóny. Noví hráči absolvovali v pondelok dopoludnia s mužstvom aj prvý tréning, trénerom budú k dispozícií až na piatkový zápas s Popradom. „Mužstvo treba oživiť. Potenciál sa skrýval viacmenej v prvej lajne, ktorá rozhodovala zápasy. Chceli sme, aby bola sila rozložená na minimálne tri päťky, aby každá dokázala rozhodnúť a nemuseli sa spoliehať na jednu. Verím, že noví hráči budú v dobrej forme a budú sa im vyhýbať zranenia,“ povedal tréner Banskej Bystrice Milan Staš.

Tridsaťtriročný Miroslav Lažo odštartoval aktuálnu sezónu v tíme ruskej KHL Avtomobilist Jekaterinburg, za ktorý odohral 19 duelov (2 góly a 3 asistencie). Od polovice novembra hrával Lažo v nižšej súťaži za Sputnik Nižnyj Tagil, v decembri klub s ním ukončil spoluprácu. Medzi ponukami, ktoré sa objavili po návrate na Slovensko, najviac zaujala Laža tá banskobystrická. „Rozhodoval som sa medzi viacerými ponukami zo Slovenska i Čiech. S Vlastom Plavuchom sme sa rýchlo dohodli, mužstvo mi je sympatické, v minulej sezóne bolo prekvapením, hralo bojovne. Mám tu kopec kamarátov, zavážilo aj to, že budem blízko pri rodine. Nacestoval som sa dosť, jednanie zo strany Banskej Bystrice bolo rýchle a seriózne,“ povedal Miroslav Lažo.

Banskobystrický tím je novou výzvou aj pre Erika Weissmana, ktorý sa na stredné Slovensko podobne ako Lažo vracia po predčasnom ukončení pôsobenia v ruskej KHL. „Mal som ísť do Čeljabinska, už som mal na stole aj kontrakt, ale vymenilo sa vedenie a nejako to celé padlo. Hovoril som s generálnym manažérom Vlastimilom Plavuchom. Rozhodlo rýchle a dobré jednanie zo strany Banskej Bystrice. Dostal som zaujímavú ponuku, sú tu vysoké ciele, chcem si zahrať play off a získať v našej lige novú motiváciu,“ povedal 32-ročný bratislavský rodák Weissmann. Obaja noví hráči budú pod Urpínom hrávať so svojimi tradičnými číslami dresov. Weissmann bude korčuľovať s dvadsaťsedmičkou a Lažo s osemdesiatjed­notkou.

Zdroj: hc05.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM