Monika Obrtalová Kultúra

Dni mesta aj so Stredoslovenskou galériou

Stredoslovenská galéria pripravila pre verejnosť počas Dní mesta Banská Bystrica grafické tvorivé dielne v Praetoriu. Aktivita sprevádza výstavu diel z periodického podujatia Súčasná slovenská grafika. Verejnosti budú predstavené vybrané umelecké die

Návštevníci sa oboznámia s rôznymi technikami grafickej tlače, najmä s tlačou z plochy, a vyskúšajú si otláčanie rôznych povrchov, predmetov, štruktúr. Dôležitý bude experiment a tvorivé hľadanie zaujímavého výrazu. Návštevníci budú mať možnosť nahliadnuť do sveta výtvarna a cez vlastnú skúsenosť na chvíľu uchopiť tajomno abstrakcie. Aktivita je vhodná pre deti od 4 rokov, ale aj pre dospelých návštevníkov. Tvorivých dielní v Praetoriu sa môžete zúčastniť v piatok 9. septembra od 14.00 do 17.00 hodiny.

Galéria zároveň pozýva návštevníkov na aktuálne výstavy. V Bethlenovom dome na Dolnej 8 je sprístupnená výstava Obrazy roztriešteného sveta – Kapitola z dejín slovenského expresionizmu a v Praetoriu na Nám. Š. Moysesa 25 pokračuje výstava Bienále v časoch normalizácie. (Akvizície z podujatia Súčasná slovenská grafika 1971 – 1989). V piatok a v sobotu bude otvorená aj Stála expozícia Dominika Skuteckého vo Vile Dominika Skuteckého na Hornej 55. V rámcí Dní mesta bude vstupné na výstavy dobrovoľné.

Zdroj: Stredoslovenská galéria

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM