Monika Obrtalová Rôzne

Dni francúzsko-slovenskej spolupráce

Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku organizuje v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom 12. ročník Dní francúzsko-slovenskej decentralizovanej spolupráce. Uskutočnia sa 6. a 7. októbra v hoteli Šachtička pri Banskej Bystrici. Informoval

Témou tohtoročného stretnutia bude „Školstvo a kultúra: mládež, územné celky a Európa“ so zameraním na projekty spolupráce v kľúčových oblastiach, akými sú školstvo a kultúra. V rámci nich sa uskutočňuje najväčšia časť výmenných programov medzi oboma stranami. Hajnala pokračoval, že toto stretnutie, na ktorom sa zúčastní každý rok veľký počet francúzskych a slovenských zástupcov miestnej samosprávy, je významným momentom vo vzájomnej spolupráci. Predstavuje dôležité miesto stretnutia sa aktérov francúzsko-slovenskej decentralizovanej spolupráce, miesto na zamyslenie, ale aj príležitosť na výmenu vzájomných skúseností.

V centre diskusií budú tri tematické okruhy – kultúra a územný rozvoj, školstvo, mládež a európske občianstvo, školstvo, výskum a inovácie. Prostredníctvom odborného svedectva na jednej strane a výmeny praktických skúseností medzi predstaviteľmi samospráv na druhej sa má zdôrazniť dôležitá úloha, ktorú kultúrne a vzdelávacie výmenné pobyty zohrávajú pri zbližovaní európskych občanov a regiónov. „Pripravované podujatie bude tiež silným momentom na oslavu a posilnenie vzájomného priateľstva medzi Francúzskom a Slovenskom,“ dodal Hajnala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM