Michal Majer Hokej

Dnes začnú Barani semifinálové boje

Osobnosti na oboch stranách, vyrovnané zápasy a zužitkovanie výhody domáceho prostredia. To všetko priniesli vzájomné stretnutia medzi Popradom a Banskou Bystricou a na niečo podobné sa môžeme tešiť aj v nasledujúcich dňoch. Práve tieto mužstvá čaká

Popradčania „osobku“ nechystajú Popradčania sa v sérii proti tretiemu tímu základnej časti pokúsia o svoju druhú účasť v extraligovom finále. Z doterajších siedmich semifinálových účastí premenili len jednu (2006) na finále. Do semifinále postúpili po víťazstve 4:2 nad Skalicou, ktoré sa však nerodilo ľahko. Fanúšikom „kamzíkov“ padol po šiestom zápase kameň zo srdca, predsa len ambície popradského klubu smerujú tento rok ďalej než len do štvťfinále. Na veľké oslavy postupu však v Poprade nedošlo. „To veru nie. Niektorí hráči išli po šiestom zápase so Skalicou domov. Porozprávali sme sa iba v autobuse cestou do Popradu, ale žiadna oslava sa nekonala,“ povedal útočník Peter Klouda.

„Kamzíci“ zatiaľ nad Bystricou vyhrávajú 4:2 na zápasy, reč je však o bilancii zo základnej časti. Proti „baranom“ si vo všetkých troch prípadoch udržali domácu neporaziteľnosť a jeden zápas vyhrali aj pod Urpínom. Nikdy sa však stretnutie neskončilo vyšším víťastvom ako o dva góly. Aj to svedčí o tom, že možno očakávať napínavú a vyrovnanú sériu. „Bystričania hrajú agresívny hokej a dobre korčuľujú. Sledovali sme ich zápasy so Zvolenom. Silný majú útok, obranu a aj brankára, takže to ľahké nebudeme mať,“ tuší Klouda. Bystrica proti Zvolenu dokázala, že sa môže spoliehať na viacero individualít, ktoré v zlomových momentoch potiahli „káru.“ „Je tam skupinka viacerých hráčov, na ktorých si treba dať pozor. Nedá sa strážiť len jedného hráča alebo pár. V takýchto zápasoch rozhodujú maličkosti a o víťazstve môže rozhodnúť hocikto,“ je si vedomí Klouda. „Kamzíci“ po postupe do semifinále nič nové nevymýšľali, teda aspoň nie čo sa rituálov týka. Holiace potreby ostávajú naďalej v kúte, brady hráčov sú po prvej sérii znovu o niečo dlhšie.

Maródka v Bystrici, Hvila a spol. do známeho prostredia Kapitán Banskej Bystrice Michal Hudec po sérii so Zvolenom priznal, že jeho tím postúpil do semifinále aj s prispením šťastia. V sérii sa na postup poriadne nadreli, v jednej chvíli boli už na pokraji vyradenia. To však už patrí minulosti a séria s Popradom sa začína za stavu 0:0. Tréner Bystričanov Milan Staš pár dní pred prvým stretnutím série nemal jasno v otázke zostavy. Viacero hráčov hlásilo menšie zranenia a o tom, ktorí sa v utorok v Poprade nepredstavia sa rozhodne neskôr. „Tréningy máme prispôsobené tomu, že nám chýba zopár hráčov. Inak sa však pripravujeme rovnako ako pred sériou so Zvolenom,“ povedal obranca „baranov“ Matej Cunik, ktorí sa v zápasoch proti Zvolenu po dlhšej pauze vrátil do zostavy.// „Ešte nevieme, kto nám bude v utorok, prípadne v stredu chýbať. To sa uvidí asi až v posledných hodinách pred zápasom,“// dodal mladý zadák.

Pre viacerých hráčov Bystrice bude séria s Popradom špecifická. Brankár Šimonovič, obrancovia Bambúch, Kolba či útočníci Šechný, Hvila alebo Weissman zanechali v Poprade hokejové stopy. To by pre Bystričanov mohla byť vo vzájomných súbojoch výhoda. Mužstvo spod Urpína ťahalo v zápasoch v základnej časti za kratší koniec, zo šiestich pokusov zdolali Poprad len dvakrát.

Vzájomné zápasy v základnej časti 2010/2011: Poprad – Banská Bystrica: 3:1, 3:2, 3:1 Banská Bystrica – Poprad: 4:2, 0:2, 6:4

Zdroj: hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM