Michal Majer Rôzne

Dnes sa konajú komunálne voľby

Dnes o siedmej hodine ráno sa začali v poradí piate komunálne voľby v Banskej Bystrici od vzniku samostatného Slovenska. Prinášame vám prehľad, akým spôsobom a koľko poslancov vo svojom volebnom obvode môžete voliť.

Akým spôsobom a koľkých kandidátov voliť?

Komunálne voľby 2010 sa konajú 27. novembra 2010 od 7.00 do 20.00 hodiny. Každý volič je povinný preukázať sa po vstupe do volebnej miestnosti preukazom totožnosti. Po preukázaní totožnosti a po zázname v zozname voličov dostane volič vo volebnej miestnosti od okrskovej volebnej komisie prázdnu obálku opatrenú odtlačkom úradnej pečiatky mesta a dva hlasovacie lístky: hlasovací lístok pre voľby primátora a hlasovací lístok pre voľby poslancov mestského zastupiteľstva.

Na hlasovacom lístku pre voľby poslancov mestského zastupiteľstva zakrúžkuje volič poradové čísla jednotlivých kandidátov, avšak najviac u toľkých kandidátov, aký počet poslancov má byť vo volebnom obvode zvolený (údaj bude uvedený na hlasovacom lístku). Na hlasovacom lístku pre voľby primátora mesta zakrúžkuje volič poradové číslo len jedného kandidáta.

V priestore určenom na úpravu hlasovacích lístkov vloží volič do obálky jeden hlasovací lístok pre voľby poslancov mestského zastupiteľstva a jeden hlasovací lístok pre voľby primátora. Zapečatenú obálku následne vhodí do volebnej urny.

Volebné obvody:

VO 1: Stred – centrum – vo volebnom obvode sa volia 4 poslanci VO 2: Sever – Podlavice, Skubín, Uľanka, Jakub, Kostiviarska, Karlovo – vo volebnom obvode sa volia 3 poslanci VO 3: Východ – Senica, Šalková, Majer, Uhlisko – vo volebnom obvode sa volia 2 poslanci VO 4: Západ – Iliaš, Rakytovce, Kremnička, Kráľová, Podháj – vo volebnom obvode sa volia 2 poslanci VO 5: Radvaň – vo volebnom obvode sa volia 3 poslanci VO 6: Fončorda – vo volebnom obvode sa volia 8 poslanci VO 7: Sásová, Rudlová – vo volebnom obvode sa volia 9 poslanci

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM