Jakub Forgács Rôzne Správy

Diviak v centre Bystrice rozdelil ľudí. Vyvolal spŕšku vtipných aj kritických komentárov

Vtipné poznámky aj rozhorčené reakcie ľudí. Pozrite, ako Bystričania reagovali na video s diviakom v centre mesta!

Ilustračný obrázok k článku Diviak v centre Bystrice rozdelil ľudí. Vyvolal spŕšku vtipných aj kritických komentárov
3
Galéria
Zdroj: Facebook

Prednedávnom sme na našom portáli uverejnili článok s videami, na ktorých bolo vidno diviaka, pobehujúceho centrom nočnej Bystrice. Natočila ich mladá Bystričanka Bohdana Turzová počas prechádzania mestom okolo jednej hodiny v noci. Po publikovaní článku sa na Facebooku pod článkom roztrhlo vrece s reakciami. Kým niektoré boli vtipné, iné sa niesli v kritickom duchu.

Vyberáme z obrovského množstva vašich komentárov na Facebooku. Lucia napísala: „Nebol to len dáky štamgast, čo sa dal dole na diviaka?“ „Chcel na vlastné oči vidieť križovatku na Huštáku,“ zavtipkoval Ján. „Asi počul, že budú zabíjačkové dni čoskoro, tak bol z toho dezorientovaný,“ znela reakcia čitateľky Evy.

Viacerí ľudia však návštevu tohto tvora v centre mesta nevideli až tak veselo. „Chudáčik, určite zablúdil a bol vystrašený,“ napísala Gabi. „Ľudia im rabujú lesy, ničia prirodzené prostredie, tlačia sa inde,“ doplnila Alena. Asi najdlhšiu reakciu pridala práve čitateľka Denisa: Som za to, aby sa konečne kompetentní začali zaujímať o to, aký životný priestor je ponechaný zvieratám. Neťaží sa tam, kde sa stroje nevedia dostať. Ale aj pre zvieratá je tento terén ťažko dostupný. Hlavne sa v okolí BB začalo tažiť tak, aby to nebolo z cestičiek vidno. Vidíte pekný les, ale pár desiatok metrov do vnútra lesa je odrazu vyťažená diera. A tiež tá hrôza, ktorú po sebe „lesníci“ zanechávajú, je otrasná."

Kažopádne, nech už nevšednú návštevu tohto tvora vnímate akokoľvek, stretnutie s diviakom v centre mesta nie je bežné. Ak už človek na diviaka narazí, nemal by ho podľa odborníkov plašiť a pozerať sa mu priamo do očí, ale radšej pokojne, chrbtom pomaly cúvať preč. Ak už zver človeka napadla, treba si ľahnúť na zem do skrčenej polohy a chrániť si hlavne hlavu a krk. Ak je možné, treba silno kričať o pomoc a po útoku vyhľadať lekársku pomoc.

Pozrite si pod textom videá z nočnej návštevy diviaka v centre Bystrice, ktoré natočila Bohdana!

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
V OBRAZOCH: Diviak si to namieril priamo do centra Bystrice
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM