Monika Obrtalová Kultúra

Divadlo na rázcestí ponúkne najmenším Rozprávky

Na nedeľu 27. februára 2011 pripravilo Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici svoju prvú tohtoročnú premiéru. Táto inscenácia nesie názov Rozprávky a je určená najmä deťom od 6 rokov.

Text tejto inscenácie je zostavený z veršovaných rozprávok Milana Rúfusa: Zlatá muzika, Mlynček, Zlatovláskin brat, Mechúrik Koščúrik, O tátošíkovi. Medzi jednotlivými rozprávkami sú vložené texty kratších rozprávkových básní Milana Rúfusa. V inscenácii s výtvarnom Aloisa Tománka a hudbou Norberta Bodnára naši návštevníci a návštevníčky uvidia herca Tomáša Mischuru/Juraja Smutného a herečky Máriu Šamajovú, Alenu Sušilovú a Veroniku Fekiačovú.

„Devízou tejto inscenácie je bezpochyby krásny a takmer legendárny text pána básnika. Navyše ide o inscenáciu, ktorú s našimi hercami a herečkami pripravil výborný český režisér Karel Brožek. Pán režisér s Bábkovým divadlom na Rázcestí spolupracoval už v minulosti. Dokonca režijne pripravil inscenácie Z knihy rozprávok s premiérou 14. mája 1976 a Rozprávky s premiérou 26. marca 1977, ktorých texty taktiež pozostávali z rozprávok Milana Rúfusa. V rámci osláv 50. výročia založenia Bábkového divadla na Rázcestí sme sa rozhodli o renesanciu týchto Rozprávok,“ informuje Monika Tatarková, dramaturgička inscenácie Rozprávky.„Výs­ledkom spolupráce pána režiséra s našimi hercami a herečkami je inscenácia so zachovanou veršovanou rytmikou a výnimočnou snovou atmosférou, v ktorej sa snúbi humor, medziľudská láska, ale aj sklamanie a poučenie čerpané z ľudských chýb,“ doplnila Tatarková.

A na záver umelecký tím pozýva obecenstvo: //„Inscenácia je určená všetkým, ktorí sa túžia stať súčasťou čarovného zážitku, v ktorom kvôli divákom na okamih splynie svet možného a nemožného. Všetkých srdečne pozývame na premiéru, ktorá sa uskutoční v nedeľu 27. 2. 2011 o 16:00 v sále Bábkového divadla na Rázcestí!“ //

Zdroj: Bábkové divadlo na Rázcestí

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM