Michal Majer Kultúra

Divadlo na Rázcestí ponúkne Kamene vo vreckách

V stredu 9. marca sa na doskách banskobystrického Divadla na Rázcestí predstaví Divadlo Kontra so svojou hrou Kamene vo vreckách. Hostia zo Spišskej Novej Vsi, ktorí sú držiteľmi ceny Dosky 2007 za Objav sezóny, ponúknu domácim divákom vtipnú komédiu

Divadlo Kontra je jediným divadlom na Spiši, ktoré získalo prestížne divadelné ocenenie Dosky. Zo zahraničných výjazdov sa prezentovalo nielen v Poľsku či Čechách, ale aj vo Veľkej Británii na festivale Edinburgh Fringe v Bristole. Svojím zameraním je na Slovensku ojedinelé, keďže premiéruje diela, ktoré ešte neboli na Slovensku uvádzané. A špeciálne tie, ktoré dobyli svetové divadelné scény a získali mnohé ocenenia po celom svete.

Ich stredajší príbeh z pera Marie Jonesovej, s ktorým sa predstavia banskobystrickému publiku, opisuje situáciu, keď Hollywood obsadí írsky vidiek. Konflikt kultúr medzi arogantným štábom, hercami a domácimi komparzistami je neodvratný a neodvratne zábavný. „Celý príbeh prebúdzajú k životu dvaja talentovaní herci, ktorí predstavujú trinásť postáv na pľaci filmovej produkcie „Tichého údolia“: od dvoch drzých írskych chalanov, odhodlaných stať sa veľkými filmovými aktérmi, až po hollywoodsku hviezdu, ktorej írskemu prízvuku chýba ešte dosť veľa k dokonalosti,“ hovorí o predstavení Monika Tatarková z Bábkového divadla na Rázcestí. Zábavné predstavenie v podaní hosťujúceho divadla si budete môcť vychutnať v stredu 9. marca o 19.00 hod.

Zdroj: Bábkové divadlo na Rázcestí

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM