Rôzne Správy

Deťom, ktoré túžia po knihách, ich 130 prianí môžu splniť dobrodinci

Od roku 2004 do 2017 sa vďaka charitatívnemu projektu podarilo získať 905 kníh. V tomto roku je v kníhkupectve označených 130 knižných prianí.

Ilustračný obrázok k článku Deťom, ktoré túžia po knihách, ich 130 prianí môžu splniť dobrodinci
Zdroj: TASR

Pomôcť darovať knihu deťom, ktoré po nej túžia, ale z rôznych dôvodov im ju nemá kto kúpiť, sa už po 13. raz rozhodla banskobystrická Komunitná nadácia Zdravé mesto. Akciu spustila v stredu a potrvá do 21. decembra tak, aby si ju deti užili cez Vianoce. Informovala o tom Ida Adolfová, finančná a programová manažérka nadácie a koordinátorka projektu Daruj knihu deťom.

Urobte radosť deťom

„Ľudia, ktorí prídu do kníhkupectva Artforum v Banskej Bystrici, majú príležitosť kúpiť špeciálne označenú knihu a tým urobiť radosť konkrétnemu dieťaťu. Pri pokladni ju zaplatia a nechajú v kníhkupectve. Všetky knihy budú doručené detským adresátom,“ priblížila Adolfová.

Informácie o deťoch, ktoré sa počas Vianoc budú tešiť z vytúženého darčeka, zozbierala nadácia v spolupráci s organizáciami Nádej deťom, Návrat, OZ Nožička, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom Banská Bystrica a Klubom Pathfinder Prieskumník.

Od roku 2004 do 2017 sa vďaka tomuto charitatívnemu projektu podarilo získať 905 kníh. V tomto roku je v kníhkupectve označených 130 knižných prianí.

„Na realizácii sa podieľajú dobrovoľníčky, študentky sociálnej práce z Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktoré obohatili projekt o nové nápady, čomu sa tešíme,“ dodala Adolfová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM