Jaroslav Dodok Rôzne

Deti v náhradných rodinách sa už tešia na darované knihy

Komunitná nadácia Zdravé mesto realizuje v dňoch od 5. do 22.decembra 2012 v kníhkupectvách Artforum a Duma v Banskej Bystrici deviaty ročník projektu „Daruj knihu deťom“.

Ilustračný obrázok k článku Deti v náhradných rodinách sa už tešia na darované knihy
Foto: Eva Viestová

S pomocou Mesta Banská Bystrica, organizácií Nádej deťom a Návrat zozbierala nadácia informácie o deťoch, ktoré túžia po knižke, ale z rôznych dôvodov im ju nemá kto kúpiť. Jedná sa o deti zo sociálne odkázaných rodín a mnohopočetných náhradných rodín.

Ľudia, ktorí prídu nakupovať do kníhkupectiev majú príležitosť kúpou označenej knihy urobiť radosť konkrétnemu dieťaťu. Označenú knihu si vyberú, pri pokladni zaplatia a nechajú v kníhkupectve. Môžu tiež napísať milé slovo pre konkrétne dieťa. My knihy do Vianoc adresátom doručíme.

Od roku 2004 sa pomocou tohto projektu podarilo darovať 542 kníh. V tomto roku je označených 71 kníh. ,,Touto cestou by sme chceli informovať ľudí o možnosti zapojiť sa do tohto projektu a tak urobiť radosť deťom, ktoré by inak knižku pod stromček nedostali," hovorí Ida Adolfová z Komunitnej nadácie Zdravé mesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM