Rôzne Správy

„Deti si pozreli predstavenie "Dobrodružstvá smelého zemiaka“, vyrobili

Ilustračný obrázok k článku „Deti si pozreli predstavenie "Dobrodružstvá smelého zemiaka“,
	vyrobili
36
Galéria
Zdroj: Mládež Slepčianska

Po predchádzajúcich ročníkoch Medových, Jablkových a Muffinkových Fončorďáckych hodov sa Bystričania už po štvrtýkrát stretli na sídliskovom festivale priateľstva a pohody, tentoraz pod názvom Zemiakové hody 2016. Komunitné centrum Fončorda bolo vďaka šikovným rukám vyše 50 dobrovoľníkov celé piatkové popoludnie štedrým zemiakovým hostiteľom pre všetkých návštevníkov, ktorých novembrový dážď neodradil a vôňa zemiakových pochúťok pritiahla na kopec na Havranskom.

O tom, že sa naozaj oplatilo prísť, svedčí účasť vyše 500 hostí, ktorí prisadli k veľkému zemiakovému komunitnému stolu. Tvorili v zemiakovej kreatívnej dielni, ochutnávali a radili sa v celiatickej zemiakovej poradni, listovali v zemiakovej čitárni, spievali, tancovali a debatili.

„Deti si pozreli predstavenie "Dobrodružstvá smelého zemiaka“, vyrobili originálne prestierania na stôl, taštičky, v ktorých si odniesli zemiaky aj domov. Otestovať zručnosť v presnosti hodu zemiakom alebo bez cez zemiakové prekážky, patrilo tiež k zemiakovej zábave," priblížila Silvia Žabková z Komunitného centra Fončorda.

„O náladu sa postaral pán harmonikár, striedali sa moderátori, speváčka Sonička. Zavítali k nám hostia z viacerých denných seniorských centier /Harmónia, Rozmarín, Púpava, Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Slovenská Ľupča/, z Centra dobrovoľníctva, z MC Podlavice, z TCP, 52 detí s pani vychovávateľkami zo ZŠ Moskovská, nechýbali členovia a poslanci z OR Fončorda i Radvaň,“ vymenovali ďalej organizátori.

Ako inak, podávali sa samé dobroty zo zemiakov. „Pochutnať si všetci mohli na fajnom zemiakovo – hlivovom kotlíkovom guláši, zdravom zemiakovom šaláte s tofu prísadami, zemiakovom tataráku, pagáčikoch, tyčinkách, haruli, pečených zemiakoch a na záver, "bodku“ urobila fantastická zemiaková torta," dodala Žabková so slovami, že počas príjemného popoludnia mali ľudia čas jeden na druhého, pozrieť si do očí, potešili si doslovne oči, bruška i ušká. A nešetrilo sa ani úsmevom.

Ako to vyzeralo na Fončorďáckych zemiakových hodoch si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM