Monika Obrtalová Rôzne

Deti sa môžu zabaviť v tábore Vedhračka

Vyskúšať si svoje technické a výtvarné schopnosti môžu deti od deväť do pätnásť rokov v netradičnom dennom letnom tábore tvorivosti nazvanom Vedhračka. V banskobystrickom Dome techniky Zväzu slovenských vedecko-technických spoločností ho od 23. do 27

„Deti chceme uplatňovaním hravých a tvorivých metód motivovať k samostatnému tvorivému mysleniu i ku kolektívnej spolupráci. Pripravili sme pre ne hravé prostredie so zaujímavým technickým, prírodovedným a výtvarným zameraním, na tvorbe a realizácii ktorého sa podieľajú aj pedagógovia z banskobystrickej Univerzity Mateja Bela. S deťmi navrhneme a odskúšame aj takzvané hravé predmety, ako aj propagačné materiály na 1. Svetový deň hrania na Slovensku, ktorý sa uskutoční 25. septembra 2010,“ informoval Andrej Baláž z OZ Vedecká hračka.

Dodal, že každé dieťa si navrhne, vyrobí a z tábora odnesie najmenej jednu vedeckú hračku, napríklad kaleidoskop, periskop, kocku odrazov, čarovnú paličku, excentrické jojo a ďalšie. Prípadne vlastný zábavný fyzikálny experiment, akým sú skrinka trenia, lietajúca guľôčka, motýliky v škatuľke a podobne. Deti budú zhotovovať originálne vedecké hračky, rôzne hry či hlavolamy, alebo podieľať sa na viacerých experimentoch či riešiť, prípadne navrhovať hlavolamy, hádanky, skladačky a rébusy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM