Jakub Forgács Rôzne

Deti s rodičmi v Bystrici zažili krásne spoločné chvíle: Stačil super nápad a... Mestský park ožil aj v počasí pod psa!

Hoci bolo počasie pod psa, úsmev nikomu nezamrzol, skôr naopak. V banskobystrickom parku sa konala akcia, ktorú si užila celá rodina. A bola priam rozprávková.

Ilustračný obrázok k článku Deti s rodičmi v Bystrici zažili krásne spoločné chvíle: Stačil super nápad a... Mestský park ožil aj v počasí pod psa!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu sa v v Aréne New Faces v Mestskom parku konala nevšedná akcia pre verejnosť s názvom Kúsok zdravia z nášho parku – Dobrodružstvo s rozprávkami. Pre deti a rodičov bola pripravená jednoduchá trať. Tá spočívala v nájdení siedmich kontrolných stanovíšť, na ktorých bola pre deti pripravená úloha. Nájdenie stanovíšť mali za úlohu vo väčšine prípadov rodičia, alebo aj samotné deti, ktoré si vyskúšali orientovanie v parku pomocou mapy.

Na stanovištiach sa deti stretli s rozprávkovými hrdinami, ktorých si museli zapamätať, alebo zapísať a v cieli organizátorom povedať, ktoré rozprávkové bytosti v parku stretli. Všetky deti bezchybne zodpovedali, že v parku stretli Červenú čiapočku, Kocúra v čižmách, 3 prasiatka, Zlatovlásku a iných.

„Akciu hodnotím veľmi pozitívne, hlavne kvôli tomu, že počasie v ten čas, kedy sme to mali organizovať, bolo asi najhoršie, aké mohlo byť. Pršalo, bolo namrznuté a tím organizátorov si myslel, že nám tam nikto nepríde a nakoniec prišiel veľmi slušný počet ľudí, detí a páčilo sa im,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Igor Patráš z ŠK HADVEO, podľa ktorého preteky v orientačnom behu, ktoré prebiehali súčasne, absolvovalo dokopy okolo 100 účastníkov a otvorenú trať približne 60 – 70 ľudí, pričom najmladší účastník mal iba 2,5 roka.

„Najkrajší zážitok bol, keď malý chlapček odchádzal do parku s plačom a keď sa s rodičmi vrátil, bol radosťou celý bez seba, že našiel všetky kontroly a uhádol všetky rozprávky,“ pokračoval Patráš.

Okrem zdravej odmeny a teplého čaju, bol pre zúčastnené deti odmenou pohyb a spoznanie niečoho nového. „Takúto akciu preto určite zopakujeme ešte tento rok. Predpokladám, že minimálne jeden až dvakrát. Možno to nebude priamo v Mestskom parku, možno v nejakom inom parku, ale tento formát určite zopakujeme,“ dodal Patráš.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z tejto nevšednej akcie!

Čítajte tiež:

"Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Bystričana na sto honov :) ":http://bystrica.dnes24.sk/…honov-226295

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Bystricu: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

Foto: Hadveo

FOTO: Mestský park ožil rozprávkami
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM