Monika Obrtalová Rôzne

Deti hľadali v Matejovom dome Mikuláša

V nedeľu 5. decembra pripravilo Stredoslovenské múzeum v Matejovom dome zaujímavé podujatie pre tých najmenších. Deti sa mohli napríklad bližšie zoznámiť s históriou mesta Banská Bystrica a pomocou rozličných úloh dokonca nájsť v múzeu aj Mikuláša. P

Deti mali za úlohu napríklad poskladať rozbitý pohár, ktorý našli archeológovia, roztriediť ovocie, ktoré si vypestovali ľudia v stredoveku alebo nakresliť erb Banskej Bystrice. “Za každú vyriešenú úlohu dostali deti body. Potom museli nájsť podľa rôznych indicia Mikuláša, ktorý ich snahu samozrejme odmenil sladkosťou,” povedala jedna z organizátoriek akcie. “Deťom treba podať históriu tohto mesta hravou formou, aby si o nej zapamätali čo najviac. Výrazne sa tým zlepší aj vzťah k múzeám, až ich budú napokon navštevovať z vlastnej vôle a nielen pri školských výletoch,” doplnila význam akcie ďalšia z organizátoriek.

Najviac si podujatie zorganizované pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša užili tí najmenší, ktorí sa však sladkej odmeny dočkali až po splnení náročných úloh. “Mikuláš sa mi veľmi páčil, ale kreslenie erbu Banskej Bystrice mi robilo menšie problémy. Múzeum sa mi takisto páčilo a určite sem prídem aj na budúci rok,” priznala jedna z účastníčok podujatia. “Som tu po prvýkrát a je to tu super. Najviac sa mi páčilo skladanie pohára a sladkosti, ktoré sme dostali,” doplnil ďalší z malých návštevníkov múzea. Pozitívne hodnotili celú akciu aj jej organizátori, ktorí by v podobnom duchu chceli pokračovať aj budúci rok. Z hľadania Mikuláša v múzeu by sa tak mohla stať tradícia, ktorá by prilákala aj staršie vekové kategórie.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM