Jakub Forgács Iné športy

Deti čaká veľké zápolenie: Stretnú sa na Banskobystrických športových hrách

Štadión na Štiavničkách sa v stredu stane miestom zápolenia žiakov zo škôl mesta i z blízkeho okolia. Projekt Banskobystrické športové hry detí ZŠ pod záštitou ministra školstva Dušana Čaploviča a splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport Dušana Galisa podporilo aj mesto Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Deti čaká veľké zápolenie: Stretnú sa na Banskobystrických športových hrách
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom športových hier je podpora pohybových aktivít u školopovinných žiakov. Mnohí z nich v súčasnosti pred aktívnym pohybom uprednostňujú sledovanie televíznej obrazovky či počítačové hry. „Je potrebné, aby sme pomohli budovať v mladej generácii lásku a vzťah k športu. Práve prostredníctvom takýchto podujatí môžeme objaviť nové talenty, podporiť záujem detí o pohyb a naučiť ich pristupovať k životu v duchu fair play,“ povedal primátor Peter Gogola.

Prvý ročník tohto podujatia sa uskutoční na prelome mesiacov máj a jún v niekoľkých slovenských regiónoch. Veľa mladých športových talentov tak získa jedinečnú príležitosť prezentovať svoju zručnosť v plejáde športových disciplín, medzi ktorými nebude chýbať kráľovná športu – atletika, najpopulárnejšia loptová hra – futbal, ale ani hádzaná, vybíjaná a basketbal.

Všetky športy budú prebiehať súčasne. Ich hostiteľom sa stane štadión a športová hala Dukla na Štiavničkách. V stredu ožijú tribúny aplauzom a športoviská vynikajúcimi výkonmi našich školákov. Organizátori pozývajú všetkých rodičov, starých rodičov a priaznivcov športu, aby prišli podporiť športové výkony žiakov. Pre víťazov jednotlivých disciplín sú pripravené športové trofeje, pričom všetci súťažiaci získajú darček ako spomienku na športové zápolenie v duchu fair play. Každá škola, ktorá sa do projektu aktívne zapojí, si odnesie športové pomôcky.

Deti zo základných škôl si proti sebe zasúťažia: Stretnú sa na Banskobystrických
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM