Správy

Desiatky ľudí chceli odpáliť OHŇOSTROJE priamo v Nízkych Tatrách: Zasiahli ochranári

Profesionálni aj dobrovoľní strážcovia prírody sa v Nízkych Tatrách počas silvestrovských osláv zamerali najmä na lokality s predpokladom najväčšej koncentrácie ohňostrojov.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky ľudí chceli odpáliť OHŇOSTROJE priamo v Nízkych Tatrách: Zasiahli ochranári
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Približne 20 pokusov o spustenie ohňostroja v Nízkych Tatrách sa počas silvestrovskej noci podarilo zastaviť ochranárom zo Správy Národného parku (NP) Nízke Tatry. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Intenzívna aktivita

„Na Donovaloch napriek nasadeniu hliadok stráže prírody a polície bola aktivita zábavnej pyrotechniky veľmi intenzívna. V Demänovskej Doline, kde boli tiež nasadení strážcovia národného parku aj polícia, boli taktiež odpálené ohňostroje, no ich počet a trvanie boli podľa svedkov citeľne nižšie, ako po minulé roky,“ priblížila Správa NP Nízke Tatry.

Profesionálni aj dobrovoľní strážcovia prírody sa v Nízkych Tatrách počas silvestrovských osláv zamerali najmä na lokality s predpokladom najväčšej koncentrácie ohňostrojov. V súčinnosti s políciou v predstihu oslovili aj samosprávy, o spoluprácu požiadali tiež personál na recepciách hotelov.

Viac o tom, v koľkých prípadoch boli udelené pokuty, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM