Jakub Forgács Správy

Desiatky dobrovoľníkov v Bystrici spoja sily. Vytvoria opičiu dráhu, no budú aj maľovať

Dobrovoľníci sa v Bystrici spoja s jediným cieľom – zlepšiť prostredie mesta, v ktorom žijú. Čo všetko majú v pláne?

Ilustračný obrázok k článku Desiatky dobrovoľníkov v Bystrici spoja sily. Vytvoria opičiu dráhu, no budú aj maľovať
Zdroj: TASR

Aj tento rok budete môcť stretnúť v piatok a sobotu 8. a 9. júna po celom Slovensku firemných dobrovoľníkov v rovnakých tričkách s nápisom „Dnes mám rande s naším mestom“. Počas 12. ročníka podujatia Naše Mesto, ktoré je najväčšie svojho druhu v strednej Európe, sa do ulíc Banskej Bystrice a Zvolena vyberie 131 dobrovoľníkov s jediným cieľom – zlepšiť prostredie mesta, v ktorom žijú.

„Ľudia z firiem sú súčasťou komunít a to hlavne tam, kde sami žijú. Ak im ich zamestnávateľ umožní aspoň počas jedného dňa v roku v pracovnom čase a s kolegami pomôcť konkrétnemu miestu, kde sa napríklad hrávajú ich deti, zlepší sa nielen prostredie, ale utuží sa aj vzťah medzi firmou a zamestnávateľom,“ hovorí Michal Kišša, programový riaditeľ Nadácie Pontis. Tento rok bude po celom Slovensku pomáhať viac než 10-tisíc dobrovoľníkov z firiem i verejnosti v 48 mestách a obciach.

„V Banskej Bystrici sa bude konať celkovo 6 aktivít, ktorých sa zúčastní 88 dobrovoľníkov. Tí sa napríklad vydajú do korún stromov, kde budú tvoriť s pomocou nosných lán a drevených prvkov tzv. opičiu dráhu. Spoločnými silami pripravia pre tých odvážnejších adrenalínovú prechádzku niekoľko metrov nad zemou. Okrem toho dobrovoľníci pomôžu aj pri úprave areálu Domova dôchodcov a domov sociálnych služieb Senium, kde budú hrabať trávu, natierať lavičky, čistiť skalky od buriny a upravovať bylinkovú záhradku,“ povedala Simona Fiabáne z Nadácie Pontis.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM