Monika Obrtalová Hokej

Derby zahalené do dymu zvládli lepšie barani

Bez Hudeca, Tománka, Sýkoru, Weissmanna, Kolbu a navyše so zápasom v Púchove v nohách! Ani tento hendikep nezabránil Banskobystričanom v tom, aby triumfovali v prestížnom derby na zvolenskom ľade. Ako inak, bola to dráma.

Pohľad na súpisku bez kompletného prvého útoku a ďalších maródov naznačoval, že Banskobystričania to vo Zvolene vôbec nebudú mať jednoduché. V bitke pred skvelou diváckou kulisou s bengálskymi ohňami dvakrát prehrávali, vďaka neudržateľnému Lažovi však vždy dokázali vyrovnať a dráma sa tak napokon posunula až do samostatných nájazdov. Kým domáci nepremenili ani jeden, skúsení veteráni Hlinka a Šechný rutinérsky zakončili svoje blafáky a rozhodli o dvoch bodoch pre svoj tím. „Snažili sme sa hrať disciplinovane a plniť to, čo nám tréner povedal. Dôležité bolo, že sme neurobili veľa chýb. Skvele zachytal Miro Šimonovič, to bol základ úspechu. Naším najväčším problémom sú zranení a chorí, ale tá atmosféra nás vybičovala. Bolo to derby so všetkým, čo k tomu patrí. Verím, že ľudia boli spokojní,“ hovoril autor dvoch presných zásahov Miroslav Lažo. Tretí mohol pridať práve v samostatných nájazdoch, neuspel však. „Vôbec ma to nemrzí, hlavne že sa to podarilo iným chalanom,“ dodal jeden z ťahúňov červenobielych. V kuloároch už možno padajú prvé stávky o to, či sa títo súperi stretnú v prvom kole play off. „Ťažko špekuľovať, je tam ešte niekoľko zápasov, veľa bodov v hre. Necháme to až na koniec a uvidíme,“ nechce predbiehať Miro Lažo.

Vydarený zápas odohral aj jeho spoluhráč Miroslav Hlinka. Práve on prvým premeneným nájazdom naštartoval svoj tím k dvojbodovej ceste. „Veril som si na 90 percent, že to dám. Na blafák, ktorý mi sedí aj na tréningu, treba sebavedomie a to mi momentálne vôbec nechýba. Nemal som s tým žiadny problém,“ vyhlásil skúsený útočník, ktorý pochválil obidve mužstvá. „Myslím, že sa hral výborný hokej z obidvoch strán. Zvolen dokázal, že má výborné mužstvo. My sme chceli zahrať čo najlepšie v defenzíve, čo sa nám aj podarilo. Okrem oklieštenej zostavy to bolo ťažšie aj z toho pohľadu, že deň predtým sme odohrali zápas s dvadsiatkou. O to cennejšie sú pre nás dva získané body,“ tešil sa.

Zvolenčanom nemožno nič vytknúť. Bojovali, dreli, spálili však niekoľko stopercentných šancí a to rozhodlo. „V takýchto zápasoch samozrejme netúžite o ničom inom, ako po víťazstve. Keby sme v kľúčových momentoch nezlyhali v koncovke, mohli sme vyhrať v riadnom čase. Vedeli sme, že súper nebude v plnej zostave, sústredili sme sa však na svoj výkon a myslím, že sme to aj splnili. Našich šancí bolo možno o niečo viac, chýbalo šťastie,“ povzdychol si autor jedného z dvoch domácich gólov Vladimír Škoda. Aj on sa zamyslel nad otázkou, aké by bolo stretnúť sa s baranmi v play off. „Je to jedna z možností a ak sa tak stane, myslím, že sa máme všetci na čo tešiť,“ nepochybuje český legionár.

Zdroj: hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM