Webnoviny - Krimi

Depresie a strach. Števo donútil Stanku odísť od rodiny!

Dlhé a kruté chvíle bez svojej milovanej dcéry. Presne to zažívala rodina Banskobystričanky Stanky (29), ktorá sa za záhadných okolností vytratila z domu. Za jej zmiznutím má vraj stáť jej vtedajší priateľ Štefan (39). Ten pod rôznymi hrozbami tehotn

Výsluchom svedkov pokračovalo v utorok na Okresnom súde v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s 39-ročným Štefanom z Bratislavy. Prokurátor ho žaloval za prečin obmedzovania slobody pobytu, pretože v novembri 2008 pod rôznymi hrozbami údajne prinútil svoju tehotnú priateľku opustiť územie Slovenska a vycestovať z Banskej Bystrice do Nemecka.

[color=#0033ff]­Obžalovaný s 29-ročnou Banskobystričankou Stankou žili spolu v Mníchove do 10. novembra 2008 a čakali dieťa. Štefan však vraj nesúhlasil, aby priateľka udržiavala kontakty s príbuznými. I napriek tomu sa Stanka kontaktovala s matkou, ktorá ju potom odviezla do Banskej Bystrice. [/color]

Štefan prišiel za Stanislavou 18. novembra a vyhrážkami a hrozbami ju údajne presvedčil, aby šla s ním späť do Mníchova, i keď bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Stanka v Nemecku 24. novembra porodila dcéru. Matka medzitým podala na Štefana trestné oznámenie a mladé dievča v pôrodnici navštívili nemeckí policajti. Tým Stanislava na otázku, či zo Slovenska odišla dobrovoľne, povedala, že „je rozdiel, čo chce a čo musí“.

[blockquote]V prí­pravnom konaní i na hlavnom pojednávaní Štefan vyhlásil, že je nevinný a tehotná Stanka s ním šla do Nemecka dobrovoľne. Uviedol, že pri ceste vlakom ho kontrolovali rakúski i nemeckí policajti a Stanka im nič nepovedala. Podľa znaleckého posudku z odboru psychiatrie a psychológie mladá žena je nadpriemerne inteligentná, ale ovplyvniteľná okolím. [/blockquote] Znalkyne zistili, že po pôrode v Nemecku trpela depresívnou poruchou a bála sa pomsty obžalovaného. Štefan znalecký posudok označil za neobjektívny a nepravdivý. Robili ho tri doktorky z Banskej Bystrice, kde má podľa vyjadrenia Stanislavy jej mama „veľa známostí a všetko vybaví“. Proces so Štefanom pokračuje v septembri. Sudca predvolá svedkyňu, ktorú navrhol prokurátor.

bystrica24.sk/web­noviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM