Jakub Forgács Správy

Deň otvorených dverí v SHMÚ: Príďte sa pozrieť na prácu meteorológov

V piatok 22. marca od 9:00 do 16:00 otvorí svoje dvere pracovisko SHMÚ v Banskej Bystrici. Všetci záujemcovia si budú môcť naživo pozrieť prácu jeho zamestnancov a vypočuť rôzne prednášky.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v SHMÚ: Príďte sa pozrieť na prácu meteorológov
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Svetového meteorologického dňa a Svetového dňa vody sa rozhodol SHMÚ v piatok 22. marca a v sobotu 23. marca privítať verejnosť vo svojich regionálnych pracoviskách po celom Slovensku. Dnes bude deň otvorených dverí aj v SHMÚ v Banskej Bystrici.

Generálny riaditeľ SHMÚ Martin Benko: „V týchto dňoch bude mať verejnosť možnosť pozrieť si pracoviská SHMÚ na celom Slovensku. Súčasťou prehliadky budú ukážky a odborný výklad zamerané na meteorológiu, hydrológiu, klimatológiu a monitorovanie kvality ovzdušia a vody.“

SHMÚ vzniklo 1. januára 1969 a zaoberá sa sledovaním stavu ovzdušia a vôd na našom území. Zhromažďuje, overuje, hodnotí, archivuje a interpretuje údaje a informácie o stave ovzdušia a vôd, popisuje deje v atmosfére a hydrosfére, tvorí a vydáva meteorologické a hydrologické predpovede, výstrahy a informácie. Údaje, informácie a výsledky štúdií poskytuje verejnosti.

Foto: ilustračné

SHMÚ
1
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM