Tlačové správy

Deň hasičov v Europa Shopping Center predstaví skutočných hrdinov

Deň plný adrenalínu a serióznych ukážok záchranárskej práce, ale aj hier a súťaží pre malých i veľkých návštevníkov Europa Shopping Center vypukne už túto sobotu, 17. júna 2023 v priestoroch centra a jeho bezprostredného okolia.

Ilustračný obrázok k článku Deň hasičov v Europa Shopping Center predstaví skutočných hrdinov
8
Galéria
Zdroj: Europa SC

Príďte si užiť horúci program plný dynamických zásahov a priblížte sa k najčastejšie využívanej záchrannej technike na dosah ruky.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici zároveň v tento deň usporiada už 14. ročník medzinárodnej súťaže hasičov TFA Slovakia 2023 (Toughest firefighter´s a­live – Najtvrdšie hasičské prežitie). V ukážkach boja s ohňom, či inými živlami, môžu návštevníci povzbudiť stovky profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí predvedú svoje zručnosti v niekoľkých náročných disciplínach. Aj tento rok sa v rámci podujatia uskutoční Memoriál Pavla Snopka a Jozefa Dobríka vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Divácky pútavá ukážka záchrany života je zároveň čestnou spomienkou na dvoch príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí tragicky zahynuli pri plnení svojich povinností pri likvidácii požiaru. Tento rok sa koná už jeho 24. ročník.

Zdroj: Europa SC

„Každý ročník je to pre nás veľká česť, že sa v našich priestoroch môže uskutočniť ukážka toho najzaujímavejšieho a zároveň najnebezpečnejšieho s čím sa hasičskí záchranári pri svojej každodennej práci stretávajú. Považujeme to aj za formu osvety a upozornenia na potrebu byť vedome ostražití, predvídať situácie a byť ohľaduplní. Aj táto aktivita je jednou z ciest ako sa v Europa SC snažíme byť súčasťou miestnych komunít, priniesť verejnosti niečo atraktívne, no poučné zároveň,“ približuje leitmotív podujatia Marek Polomský, Marketing Manager Europa SC.

Zdroj: Europa SC

Slávnostné otvorenie súťaží je plánované na 09:00 hod. Následne odštartujú samotné súťaže jednotlivcov o „Najtvrdšie hasičské prežitie“, ktoré budú prebiehať od 09:30 hod. do 15:30 hod. pri hlavnom vstupe do Europa SC od centra mesta a tiež v priestoroch strešného parkoviska. V tom istom čase čakajú na divákov ukážky z vyslobodzovania zranených osôb z havarovaných vozidiel. Po celú dobu trvania podujatia budú k dispozícii prezentácie rôznych druhov hasičskej techniky. Sú to najmä detskí diváci, ktorým z Dňa hasičov ostávajú skutočne živé spomienky a obdiv k práci našich hrdinov všedných dní, preto je pre najmenších pripravená obľúbená súťaž „Malý hasič“ v čase od 10:00 – 13:00 hod.

Zdroj: Europa SC

Pozývame všetkých užiť si tento deň plný dobrodružstiev už 17. júna 2023 so štartom o 09:00 hod. v priestoroch Europa SC.

Zdroj: Europa SC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Europa SC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM