Jakub Forgács Hokej

Ďatelinka predĺžil s Bystricou, vracia sa aj Tamáši. Novou tvárou kanadský center

Do tímu trojnásobného slovenského majstra sa hlási nová posila aj známe mená. Pozrite, o koho sa rozrástol káder!

Ilustračný obrázok k článku Ďatelinka predĺžil s Bystricou, vracia sa aj Tamáši. Novou tvárou kanadský center
46
Galéria
Zdroj: TASR

Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica sa dohodlo na spolupráci s 21-ročným útočníkom Alexom Tamášim. Odchovanec „baranov“ odohral väčšiu časť ročníka 2018/2019 na hosťovaní v Liptovskom Mikuláši. Klub informoval o staronovej posile prostredníctvom facebooku.

Tamáši začal sezónu 2018/2019 v drese Banskej Bystrice, po 12 zápasoch však zamieril v rámci výmeny za Petra Lichanca do Liptovského Mikuláša. V drese Liptákov napokon strávil zvyšok sezóny, v ktorej odohral celkovo 53 zápasov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií.

Do tímu trojnásobného slovenského majstra sa v uplynulom období vrátili aj útočníci Mário Róth a Jordan Hickmott, novou tvárou je obranca Adam Žiak. Po majstrovskej sezóne si nové pôsobiská našli Eric Faille, Ben Marshall, Stephon Williams, Ryan Glenn i Branislav Kubka.

Útok posilní tiež Mike McMurtry, dvadsaťšesťročný kanadský center pôsobil v uplynulých troch sezónach prevažne v AHL, niekoľko zápasov však odohral aj v Pozitívnou správou pre klub je aj predĺženie zmluvy s pilierom Ivanom Ďatelinkom. Skúsený obranca tak bude obliekať banskobystrický dres už v piatej sezóne za sebou. Hráč, ktorý pri absencii Tomáša Surového nastupoval s kapitánskym “céčkom” na hrudi, odohral za klub už vyše 260 zápasov a obrovskou mierou prispel k zisku všetkých troch doterajších titulov. V uplynulej sezóne nastúpil vrátane play off a Ligy majstrov do 75 zápasov s bilanciou 19 bodov (6+13).

Pozrite si na videu v priloženej fotogalérii aj zábery z majstrovských osláv na bystrickom námestí!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto vyzerali oslavy zlatého hetriku na bystrickom námestí
46
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM