Marcel Páleš Od Vás

Bystričania so zdravotným hendikepom: Chodcom v centre mesta budú rozdávať darčeky

Verejný projekt Daruj seba – inšpiruj ostatných spúšťajú pri príležitosti Svetového dňa Pohybom k zdraviu zamestnanci a dobrovoľníci s telesným a zmyslovým postihnutím z Prístavu nádeje. Pridáte sa?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania so zdravotným hendikepom: Chodcom v centre mesta budú rozdávať darčeky
Zdroj: Dnes24.sk

„Príďte medzi nás Prístavákov – ľudí s telesným a zmyslovým postihnutím, spoločne vytvoríme a vyrobíme výrobky pomocou troch techník, ktoré následne ROZDÁME – DARUJEME ľuďom na ulici (komukoľvek, kto bude prechádzať okolo nás),“ vyhlasujú zamestnanci a dobrovoľníci z Prístavu nádeje.

Rozdať sa pre iných

Zámerom projektu je ROZDÁVANIE SA pre druhých, INŠPIROVAŤ druhých a urobiť RADOSŤ. „Ak vieme urobiť radosť aj v biedach tohto sveta, je to pre ľudí rovnako milé ako raj,“ konštatuje organizátorka projektu Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka občianskeho združenia Prístav nádeje. „Lebo radosť je sila, ktorá umožňuje prekonávať aj ťažké a neradostné situácie,“ dodáva Václavková Konrádová.

Dôvodom projektu bolo uvedomenie si vytrácania radosti z každodenných všedných dní slovenského obyvateľstva. „Neraz sa nachádzame v spleti starostí a problémov, riešime ťažké životné situácie, trápia nás choroby. Preto si myslím, že nastal čas, aby sme si urobili radosť. Navzájom si pomohli, povzbudili sa, prejavili spolupatričnosť. Len tak. Lebo sme ľudia,“ dodáva Václavková Konrádová.

Dodať nádej a chuť do života

Organizátori projektu veria, že prostredníctvom tohto projektu dokážu sekundárne poukázať a hovoriť o integrácii ľudí s hendikepom, ale zároveň aj spojiť silu, ktorá mnohým dodá nádej a chuť do ďalších dní života.

Harmonogram

SOBOTA 11.5.2013

9.00 – 13.00 – výroba výrobkov (so zameraním na tri techniky: práca s gorálkami – výroba anjelov – prívesok na mobil; zdobenie krabičiek servítkovou technikou a výroba sŕdc technikou falošného patchworku) v Chránenej kaviarni s knižnicou Prístav, v OD Prior, Robotnícka 2, B. Bystrica

14.00 – 16.00 – spoločný presun na Námestie v Banskej Bystrici, rozdávanie spoločne vyrobených výrobkov/darčekov okoloidúcim ľuďom v meste

Budú (sa) rozdávať aj medzi vami!

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že s pohybom a zdravím tento projekt vôbec nesúvisí, opak je pravdou. „Najskôr spoločne vyrobíme výrobky. Potom sa spoločne presunieme do mesta medzi ľudí – Banskobystričanov, ale i turistov a návštevníkov tohto krásneho mesta. Mnohí z nás majú telesný hendikep a obmedzenie realizovať tak silové športy. Chôdza je však tiež istý druh športu. A tak okrem toho, že potešíme srdiečko nejedného človeka na ulici, urobíme aj niečo pre svoje zdravie. Minimálne si zvýšime kondíciu,“ vysvetľuje Václavková Konrádová.

Ak máte záujem a chcete urobiť niečo pre druhých aj VY, zapojte sa do tohto verejného projektu, prostredníctvom ktorého darujete kus samého seba/samej seba. Okrem Vás sa projektu zúčastnia aj známe tváre, osobnosti z Banskej Bystrice.

Viac na www.pristav-nadeje.eu.

Prístav nádeje
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM