Správy

Danko o správe UMB: Zdôraznil, že v celom texte nie je spomenuté slovo plagiát

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) berie na vedomie správu účelovej komisie Akademického senátu (AS) Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk

Zdôraznil, že v celom texte nie je spomenuté slovo plagiát. Ďakuje komisii, že nevydala voči nemu účelový rozsudok.

„Oceňujem, že komisia konštatuje, že moje rigorózne konanie prebehlo v súlade s platnými predpismi, a že nebol porušený žiadny zákon. V celom texte však nie je spomenuté slovo plagiát, ktoré si moji oponenti tak veľmi želali. Verejne ďakujem komisii a senátu UMB, že nepodľahli tlaku médií a politikov a nevydali voči mne účelový rozsudok,“ vyhlásil Danko na piatkovom brífingu.

Účelová komisia Akademického senátu (AS) Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici vytvorená na preskúmanie podozrení z plagiátorstva rigoróznych prác na UMB v piatok na zasadnutí AS konštatovala, že medializovaná dvojica rigoróznych prác „obsahuje časti, ktoré sú oproti zdrojovej literatúre mierne upravené, väčšina častí však rovnako vykazuje vysokú mieru zhody so zdrojovou literatúrou, miestami je zachované členenie kapitol a podkapitol pôvodných zdrojov“.

Andrej Danko
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM