Marcel Mojžiš Rôzne

Dámy pozor! V obehu je nebezpečná kozmetika

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Nemecku a v Holandsku. Ide o pleťový krém a prostriedok na vyrovnávanie vlasov.

Ilustračný obrázok k článku Dámy pozor! V obehu je nebezpečná kozmetika
Foto: Slávka Kellová

Pleťový krém s názvom Echte Kartoffel Creme značky ALWAG má pochádzať z Nemecka (výrobná dávka/typ: Batch 23.61, 09/2014). Balený je v 100-mililitrovom bielom tégliku s nálepkou.

„Vo výrobku bol zistený prekročený limit mikroorganizmov. Okrem toho bola vo výrobku zistená prítomnosť nepovoleného patogénneho mikroorganizmu Pseudomonas aeruginosa,“ informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný s tým, že výrobca tieto výrobky sťahuje z trhu aj od spotrebiteľov.

Okrem tohto pleťového krému je možné, že na slovenskom trhu sa predáva aj prostriedok na vyrovnávanie vlasov s názvom G. HAIR anti-volume treatment 2 značky INOAR professional (výrobná dávka/typ: 10.2012 L.0421, 7898277570028), krajinou pôvodu je Brazília. Prostriedok bol distribuovaný v litrovej žltej plastovej fľaši. Vo výrobku bola podľa Rovného zistená prekročená povolená koncentrácia formaldehydu.

Foto: tasr

Nebezpečny krem
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM