Monika Obrtalová Futbal

Ďalšia prehra Dukly

Najobľúbenejšie bystrické športy zažívajú čiernu sezónu. Hokejisti aj basketbalisti sa potácajú na spodkoch tabuľky a prehrávajú väčšinu zápasov od úvodu sezóny a futbalová Dukla im zdarne sekunduje. Ďalšiu prehru do svojej tohtosezónnej zbierky si p

MFK Košice – Dukla Banská Bystrica 3:1 (0:1)

Góly: 55. Djokovič, 70. Pačinda, 84. Pačinda (11 m) – 5. Uškovič. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Karaš, Pačinda – Savič, Poljovka, 620 divákov.

// Zostavy a striedania://

MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Djokovič (67. Jurčo), Kavka, Čonka – Šinglár – Pačinda, Diaby, Karaš, Viazanko – Škutka (68. Isola).

Banská Bystrica: Belic – Ľupták, Poljovka, Gyömbér, Savič – Prekop (61. Pančík) – Považanec (61. Hučko), Bažík, Rejdovian – Jakubko, Uškovič (75. Johancsik).

Úvod stretnutia vyšiel hosťom, ktorí sa v 5. minúte po Uškovičovom zakončení z rohu šestnástky ujali vedenia – 0:1. O päť minút neskôr mohol vyrovnať domáci Škutka, jeho strela však mierila tesne vedľa pravej žrde Belicovej brány. V ďalšom priebehu mali viac z hry Košičania, no ich šance zostali v prvom polčase nevyužité. Bystričania po úvodnom góle predovšetkým bránili a vyrážali do protiútokov. V 43. minúte sa odhodlal k strele domáci Pačinda, ale stav stretnutia sa nezmenil.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie žlto-modrí a v 55. minúte vyrovnal po rohovom kope hlavou obranca Djokovič – 1:1. Domáci pokračovali v útočnej aktivite a v 66. minúte mohol zvýšiť Viazanko, Belic však svoj tím podržal. O štyri minúty neskôr vypálil z priameho kopu Čonka, k vyrazenej lopte sa dostal Pačinda a nekompromisne skóroval – 2:1. Košičania pokračovali v nasadenom tempe a šesť minút pred koncom si svojou aktivitou vypýtali pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Pačinda a zvýšil na 3:1. Domáci si už vedenie ustrážili a zaslúžene si pripísali tri body do tabuľky.

//Hlasy trénerov://

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: „Bol to nesmierne ťažký zápas, ktorý sa pre nás nevyvíjal priaznivo, pretože sme prehrávali 0:1. Všetci hráči však išli do ďalších súbojov s cieľom zvíťaziť, pretože v prípade prehry by sme išli psychicky dole. Som rád, že sme po prvý raz strelili v lige viac ako jeden gól.“

Štefan Zaťko, tréner Dukly: „Na zápas sme nastupovali s úmyslom získať minimálne bod, čo sa nám však nepodarilo. Domáci boli herne lepší, agresívnejší i v útoku aktívnejší. Náš rýchly vedúci gól nám skôr uškodil ako pomohol. Som sklamaný z pasivity viacerých hráčov.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM