Michal Majer Hokej

Ďalšia prehra baranov na domácom ľade

Bystrickí hokejisti sú definitívne v kríze. Po nevydarených zápasoch proti Martinu či Zvolenu nezvíťazili ani v zápase s Trenčínom. Štatistika je o to horšia, že banskobystrickí diváci videli víťazstvo baranov v riadnom hracom čase naposledy presne p

HC'05 B. Bystrica – Dukla Trenčín 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Góly: 30. Paľov, 33. Kútny – 23. Sekeráš, 27. Gašparovič, 34. Chovan

Rozhodcovia Lauff – Bednár, Smrek, vylúčení 5:7, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 2426 divákov.

Po prvej tretine hladnej na góly sa rozsypalo vrece v tretine druhej a viac doprialo umne hrajúcim Trenčanom. Vyhrávali už 2:0, v 23. min k náskoku prispel Sekeráš strelou spomedzi kruhov a v 27. min Gašparovič v presilovke spred bránky, keď nasmeroval na neho nahrávku Tybor. Až potom domáci pridali plyn, v predchádzajúcich siedmich zápasoch ani raz nevyhrali v normálnom hracom čase a podobne nechceli skončiť ani proti tabuľkovo najbližšiemu Trenčínu. Navyše im do zostavy zapadol Zedník, neustále čakajúci na nového chlebodarcu a z prvej formácie ‚baranov‘ sa šíril tak trochu strach. Hostia si však z domácej úderky ťažkú hlavu nerobili. Aj keď v 30. min Paľov strelou od modrej v presilovke znížil a o necelé tri minúty Kútny so šikovným tečom bomby Kútneho vyrovnal, odveta na seba nedala dlho čakať. V 34. min nechala domáca obrana pred bránkou úplne voľného Chovana, brankár Šimonovič sa nestihol premiestniť a po nahrávke Jánoša zívala pred Chovanom úplne prázdna bránka.

Tretí gól Trenčanov napovedal, že v záverečnej tretine sa diváci môžu tešiť na ozajstnú drámu. Okrem gólov však zaujali aj iné fragmenty, v 23. min Šechný prekonal Kováča v bránke po klasicky nastrčenej ‚futbalovej‘ ruke a gól samozrejme neplatil. V 27. min nepremenil samostatný nájazd Paľov a pri dovtedajších gólových suchotách to nebolo pre domácich dobré znamenie. Na začiatku tretej tretiny premrhali Bystričania presilovku, vzápätí sa ubránili oslabeniu, aby v 47. min si početnú prevahu opäť zopakovali. Ani z nej však nič nevyťažili a nespokojnosť sa už rozšírila aj v radoch divákov. V bojovnom závere si vynútili domáci prevahu, puk im však často odskakoval od čepelí a Trenčamom nebolo viac pri pozornom bránení treba. Minútu a pol pred koncom si šiel na trestnú lavicu sadnúť Melichárek, navyše odvolali domáci aj brankára, vyrovnať mohol Cebák, zostalo však len pri zbožnom želaní a ‚barani‘ prehrali tretí zápas za sebou.

Zdroj: TASR

Ďalšia prehra baranov na domácom ľade
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM