Monika Obrtalová Hokej

Ďalšia prehra Baranov

Naháňačka za druhým miestom v tabuľke sa Bystričanom vôbec nedarí. Po prehre v Trenčíne podľahli na domácom ľade aj Skalici, tentokrát futbalovým výsledkom 0:1. Príležitostí na strelenie gólu mali napriek tomu viac než dosť. Domácim kanonierom posled

HC'05 B. Bystrica – HK 36 Skalica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 48. Konečný

Rozhodcovia Lauff – Bednár, Kolba, vylúčení 9:10, navyše 10 min Tománek (Bystrica) za nešportové správanie, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2100 divákov.

Po dvoch tretinách bezgólový stav napovedal, že na deviatku v bránke Skalice, akú dosiahli mužstvá v druhom vzájomnom zápase sezóny, môžu Bystričania definitívne zabudnúť. Aj keď hra bola chaotická, strelecky impotentná, domáci sa mohli červenať pri vyložených šanciach. Stačí spomenúť šance Hlinku v 6. min so strelou do betónu Lakosila, potom Tománkov prienik v presilovke, nasledoval Kolbov pokus a záchranársky zákrok Holoviča na bránkovej čiare. V druhej tretine zázračný reflex Lakosila uzemnil Weissmanna, ktorého hlava okamžite smutne, vcelku pochopiteľne, ovisla.

V 28. min nepremenená tutovka Kútneho i žŕdka Cebáka už naznačili, že strelecké suchoty len tak ľahko obe mužstvá neprelomia. Až v 35. min Skaličania pohrozili, Lantoš v 35. min Šimonoviča neprekonal a záver druhej tretiny so šancami Jarolína v oslabení i horná žŕdka Jankoviča napovedali, že s domácimi ‚baranmi‘ niečo nie je v poriadku. V tretej tretine bola zrejmá snaha na oboch stranách trafiť a rozhodnúť.

Keď sa chlieb lámal, išiel si na trestnú lavicu sadnúť v 46. min domáci Lažo, o pár sekúnd aj Tománek a Skaličanom dopriali hru s početnou výhodou o dvoch hráčov trvajúcu 1:22 min. Veľkorysosť sa domácim nevyplatila, síce dlho odolávali, až kým gól inkasovali pri hre štyroch na piatich. Po Jarolínovej strele pretlačil puk v 48. min do bránky Konečný s pomocou Lušnáka a nad domácimi sa začalo zmrákať. Mladý Sýkora odmietol v ďalšej šanci päť minút pred koncom vyrovnať, aj Kútny zo seba vyplodil rovnakú slabosť a len umocnil streleckú zúfalosť mužstva spod Urpína, ktorá ich pripravila o čo len jeden bod.

Zdroj: TASR

Ďalšia prehra Baranov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM