Monika Obrtalová Krimi

Ďalšia bomba, tentokrát vedľa bankomatu!

Len pred niekoľkými dňami utíchol rozruch okolo bomby, ktorá sa mala údajne nachádzať v areáli Rooseveltovej nemocnice a polícia už musela riešiť ďalší prípad podobného charakteru. V sobotu 4. septembra popoludní zavolal vtedy ešte neznámy muž na lin

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici už z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 55-ročného muža z Vlkanovej. V sobotu 4. septembra o 16.15 hodine zavolal z verejného automatu na Ulici 29. augusta na číslo 158 so slovami: „Ku bankomatu Slovenskej sporiteľne som položil bombu, za hodinu vybuchne a ja sa budem zo železničnej stanice pozerať, čo policajti robia.“ Páchateľ dopredu vedel, že uvádza nepravdivé informácie, ktoré môžu vyvolať nebezpečenstvo vážneho znepokojenia a do telefónu dokonca uviedol aj svoje meno.

Polícia okamžite vykonala prehliadku vonkajších priestorov Slovenskej sporiteľne na uvedenej ulici, no žiadnu výbušninu nenašla. Vyšetrovateľ policajného zboru preto obvineného po zadržaní umiestnil do cely a podal podnet na rozhodnutie o jeho väzbe. V nedeľu 5. septembra ho sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal do vyšetrovacej väzby. Obvinený bol už v minulosti šesťkrát súdne trestaný a za tento skutok mu hrozí 1 až 5 rokov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM