Jakub Forgács Správy

Cyklobus a Turbus vyrazia z Bystrice aj tento rok: KEDY a KAM vás odvezú?

Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy. Už v sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.

Ilustračný obrázok k článku Cyklobus a Turbus vyrazia z Bystrice aj tento rok: KEDY a KAM vás odvezú?
6
Galéria
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko / BB-sport s.r.o

Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus. Informovala o tom Barbora Rekšáková, destinačný koordinátor OOCR Stredné Slovensko.

Do 4 lokalít

Jedenásty ročník banskobystrického Cyklobusu prichádza s ponukou štyroch cieľových destinácií: dlhoročne najobľúbenejšia lokalita Donovaly, sedlo Malý Šturec, odkiaľ je možné podniknúť cyklotúry vo Veľkej Fatre, prímestské stredisko Šachtičky vhodné pre cyklistov preferujúcich kratšie výlety alebo vzdialenejšie Strelníky, ktoré prinášajú možnosť lepšie spoznať cyklotrasy v okolí Poľany. Cyklobus realizuje OOCR v spolupráci s mestom Banská Bystrica a Banskobystrickým samosprávnym krajom. Premávať bude počas víkendov a sviatkov do konca septembra (pozn. red.: viac na plagáte v galérii).

“Cyklistika je z roka na rok obľúbenejším športom Banskobystričanov. Popri budovaní nových cyklotrás bude pre obyvateľov i návštevníkov mesta k dispozícii opäť obľúbený Cyklobus, ktorý začne premávať už tento víkend. Práve vďaka podpore samosprávy ostáva cestovné nezmenené v symbolickej výške 1, resp. 2 eur," hovorí zástupca primátora Jakub Gajdošík.

Premávať bude aj tradičný Turbus. Kedy a kam sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Z Bystrice opäť vyrazia Cyklobus a Turbus
6
Galéria
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko / BB-sport s.r.o
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM