Monika Obrtalová Rôzne

Cyklistické preteky majú propagovať šport aj turizmus

Cyklistické preteky TOUR DE VOLCANO POĽANA 2012 - Okolo sopky Poľana - sa uskutočnia dnes so štartom o 10.00 h na Mičinskej ceste v Banskej Bystrici. Ako informoval Organizačný výbor Tour de Volcano Poľana, projekt medzinárodného cyklistického marató

Ambíciou je propagovať nielen šport, ale aj rozvoj povedomia o regióne a rozvoj cestovného ruchu. Podujatie pripravil Cyklistický klub Banská Bystrica a spoluorganizátorom je mesto Banská Bystrica. Akcia sa koná pod záštitou jeho primátora Petra Gogolu. Preteky pre širokú športovú verejnosť so štartom a cieľom v Banskej Bystrici budú zaradené do medzinárodného kalendára cestných cyklistických maratónov.

Organizátori očakávajú už v prvom ročníku okrem domácich športovcov aj štart 300 až 500 pretekárov z okolitých krajín ako Rakúsko, Nemecko, Česká republika, Maďarsko, Ukrajina i Poľsko. Trať Tour de Volcano Poľana povedie z Banskej Bystrice cez Podbrezovú, Brezno, Čierny Balog, Lom nad Rimavicou, Hriňovú, Skliarovo, Detvu, Dúbravy, Očovú, Zolnú, Sebedín-Bečov, Čerín, Dolnú Mičinú, Hornú Mičinú, Môlču, Šalkovú späť do Banskej Bystrice okolo najväčšieho krátera sopky v strednej Európe.

Cieľom Tour de Volcano Poľana 2012 je vybudovať silnú tradíciu cyklistického maratónu porovnateľnú s podujatiami tohto druhu v zahraničí a postupne dosiahnuť účasť tisícok štartujúcich. „Medzinárodný športový sviatok má potenciál vytvoriť nielen športovú, ale aj kultúrno-spoločenskú tradíciu, ktorá pritiahne do regiónu športovcov a návštevníkov z celej Európy,“ konštatoval výbor.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM