Správy

Čoskoro sa začne s výmenou mostových dilatácií na Zvolenskej ceste. Práce prebehnú v 2 etapách

Vodiči, obrňte sa trpezlivosťou. Vysúťažený zhotoviteľ čoskoro začne s výmenou poškodených mostových dilatácií na Zvolenskej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Čoskoro sa začne s výmenou mostových dilatácií na Zvolenskej ceste. Práce prebehnú v 2 etapách
2
Galéria

„Už v piatok si víťaz verejného obstarávania prevezme stavenisko, aby mohol v najbližších dňoch začať s realizáciou stavebných prác. Tie sa zamerajú na výmenu štyroch poškodených mostových dilatácií na moste na Zvolenskej ceste ponad R1-ku a na moste ponad rieku Hron. Ak pôjde všetko bez komplikácií, práce by mohli byť ukončené už v prvej polovici septembra, hoci podľa zmluvy má stavebník na dokončenie 60 dní,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Aby nedošlo k úplnej uzávere miestnej komunikácie, stavebné práce zrealizuje zhotoviteľ v dvoch etapách, a to najprv v jednom jazdnom pruhu, následne v druhom. Zameria sa na vybúranie starých mostových spojov, odfrézovanie pôvodných asfaltov z každej strany mostových dilatácií, vyčistene dilatačnej medzery a sanáciu spodnej stavby mosta,“ pokračovala so slovami, že v závere osadí nové mostové dilatačné závery a položí nový asfalt.

„Žiadame všetkých vodičov, aby boli trpezliví a rešpektovali dočasné dopravné značenie, ktoré bude upozorňovať na čiastočné dopravné obmedzenia. Veríme, že po ukončení stavebných prác prispeje aj táto lokalita po dlhých rokoch k zvýšeniu komfortu všetkých vodičov,“ dodala Marhefková s tým, že cena projektu po verejnom obstarávaní predstavuje sumu cca 125 000 eur bez DPH.

V OBRAZOCH: Poškodené mostové dilatácie na Zvolenskej ceste čaká výmena
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM